Ексклюзиви
четвер, 10 серпня 2023 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

У США прокоментували намір ОАЕ помирити Зеленського з Путіним

У США прокоментували намір ОАЕ помирити Зеленського з Путіним
Державний департамент США відреагував на ініціативу президента ОАЕ організувати в Дубаї на кліматичній конференції зустріч президентів України та РФ. Фото: pixabay.com

Державний департамент Сполучених Штатів Америки відреагував на ініціативу президента ОАЕ організувати в Дубаї зустріч президента України Володимира Зеленського із російським диктатором Володимиром Путіним.

У Вашингтоні вважають, що рішення щодо зустрічі на кліматичній конференції має приймати президент України, заявив 10 серпня речник Держдепу Меттью Міллер, передає Gazeta.ua.

"США чітко дали зрозуміти, що коли йдеться про визначення майбутнього України, то тут у першу чергу все вирішує Київ. Це стосується будь-яких потенційних переговорів. Тож рішення щодо будь-якої зустрічі президентів України та РФ має прийняти президент Зеленський", – наголосив Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія невдоволена діями Китаю щодо України

Зеленський ще до початку повномасштабної війни дав зрозуміти, що відкритий до діалогу з Росією, якщо Кремль поважатиме територіальну цілісність і суверенітет України, нагадав речник Держдепу.

"Тож нехай він сам вирішує, коли буде готовий або коли вони матимуть такі розмови. Перешкодою завжди було і залишається те, що Путін не відмовився від своїх імперіалістичних цілей. Від своєї віри в те, що Україна, за його словами, не є справжньою країною. Він не вивів свої війська за її кордони", – додав політик.

Президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Зейд Аль Нахайян вирішив влаштувати зустріч російського диктатора Володимира Путіна із президентом України Володимиром Зеленським на полях конференції Організації Об'єднаних Націй з клімату.

Захід проходитиме в Дубаї з 30 листопада по 12 грудня. Президент ОАЕ вже заручився підтримкою Папи Римського Франциска й повідомив про свою ініціативу президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену. Той пообіцяв посприяти її реалізації.

Водночас ні Путін, ані Зеленський поки що не підтвердили свою участь у цій конференції.

Зараз ви читаєте новину «У США прокоментували намір ОАЕ помирити Зеленського з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути