Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 09:00

У США готують угоду по справі Лазаренка - ЗМІ

У США готують угоду по справі Лазаренка - ЗМІ
В Україні Павла Лазаренка арештують відразу по приїзду. Фото: rbc.ua

Представники американського уряду розробляють із колишнім українським прем'єр-міністром Павлом Лазаренком угоду про примирення у справі про конфіскацію його активів.

Про це повідомляє Kyiv Post, посилаючись на судовий документ.

13 серпня адвокати уряду США подали до федерального суду у Вашингтоні (округ Колумбія) клопотання, згідно з яким хочуть узгодити "загальні контури врегулювання" справи Лазаренка. Для вирішення цього питання федерального суддю США попросили на невизначений час відтермінувати усі строки у справі.

"Сторони зараз розробляють угоду про врегулювання, яка після підписання повинна привести до вирішення цього питання... Замість того, щоб витрачати додаткові ресурси, намагаючись вирішувати інші фактичні та правові моменти у цьому питанні, сторони хотіли б зосередити свою увагу на розробці мирної угоди", - зазначено у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ повідомили, коли ділитимуть конфісковані активи Лазаренка

У США колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка звинуватили у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1990-х роках.

Лазаренка затримали в аеропорту Нью-Йорка в 1999 році. На той момент від був депутатом Верховної Ради. У листопаді 2009 року його засудили. А 1 листопада 2012 року Лазаренко вийшов з американської в'язниці.

В Україні проти екс-чиновника відкрито близько 50 кримінальних епізодів: дача хабара, привласнення коштів і зловживання службовим становищем.

Зараз ви читаєте новину «У США готують угоду по справі Лазаренка - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути