понеділок, 23 січня 2023 20:44

У "Слузі народу" заявили про "перекручування і пересмикування"

У "Слузі народу" заявили про "перекручування і пересмикування"
Народний депутат Федір Веніславський розповів про засідання комітету, на яке прийшов міністр оборони Олексій Резніков. Фото: sluga-narodu.com

У парламентській фракції "Слуга народу" назвали "перекручуванням і пересмикуванням" публікацію ЗМІ щодо про закупівлі Міністерством оборони продуктів у кілька разів дорожче, ніж вони коштують у столичних магазинах.

Про засідання оборонного комітету, на якому був міністр оборони Олексій Резніков і його заступник В'ячеслав Шаповалов, розповів народний депутат з фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. Про це повідомили УНН.

"Судячи з тої інформації, яку надали членам комітету, має місце певне перекручування та пересмикування фактів у інформації, яка була оприлюднена в ЗМІ. Річ у тому, що міністерство не закуповує продукти харчування, воно закуповує послуги із забезпечення харчування військовослужбовців", – сказав Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал із закупівлями в Міноборони: НАБУ відреагувало

Нардеп також заявив, що члени оборонного комітету планують поїхати на склади і виробничі бази компанії-постачальника, аби впевнитися, що вона не є фіктивною.

На засіданні комітету Тимчасову слідчу комісію через скандал у ЗМІ не створювали, сказав Веніславський.

"Відповіді були надані. На скільки вони переконливі – будемо для себе ще з'ясовувати. Але загалом по кейсу про ці злощасні яйця зрозуміло, що там не так, як видавалося все", – сказав нардеп.

Міністерство оборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі – утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн, повідомили минулого тижня ЗМІ.

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, шо буде "детальний розбір" щодо закупівель для військових.

Резніков заявив, що представить народним депутатам на засіданні профільного комітету за участі представників НАБУ, Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України вичерпну інформацію з документами.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" заявили про "перекручування і пересмикування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути