Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2020 03:26

У "Слузі народу" розповіли, кого можна призначити замість Фокіна у ТКГ

У "Слузі народу" розповіли, кого можна призначити замість Фокіна у ТКГ
Президент Зеленський звільнив Фокіна з української делегації у ТКГ у вересні. Фото: "Гордон"

Після виключення Вітольда Фокіна з Тристоронньої контактної групи до її складу можна було б призначити когось із парламентарів.

Про це сказав нардеп від "Слуга народу" Олександр Качура в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я думаю, що все-таки нам потрібно, щоб там було більше парламентарів. Тому що в ТКГ делегати часто про щось домовляються, але вони забувають, що згідно з Мінськими домовленостями парламент України ухвалює закони про особливості місцевого самоврядування та проведення виборів... Тому я впевнений, щоб саме депутати від різних політичних фракцій входили до делегації ТКГ... І потім, коли вони повернуться в Україну після всіх цих перемовин, вони повинні будуть переконати парламент, що потрібно внести необхідні зміни в законодавство і чому", - зазначив Качура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували скандальні заяви Фокіна та його звільнення

Нардеп заявив, що йому не сподобалася фраза Фокіна про те, ніби "на Донбасі немає присутності Російської Федерації".

"Як можна було про це сказати? Я думаю, що ця теза і стала ключовою в ухваленні рішення президентом України щодо звільнення Фокіна", - сказав нардеп.

30 вересня президент Володимир Зеленський вирішив усунути Фокіна від переговорів у межах Тристоронньої контактної групи. Він зазначив, що в Офісі президента "неприємно вражені" особистими оцінками й коментарями Фокіна.

Фокін понад місяць перебував на посаді першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі. За цей час запам'ятався кількома скандальними заявами. Він називав бойовиків на сході України повстанцями. А нещодавно заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією, вважає, що бойові дії там ведуть найманці з 30 країн.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" розповіли, кого можна призначити замість Фокіна у ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути