пʼятниця, 02 грудня 2011 15:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У СІЗО розповіли, що Тимошенко відмовилась здавати кров на аналіз

У СІЗО розповіли, що Тимошенко відмовилась здавати кров на аналіз

У Державній пенітенціарній службі України повідомили, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася здавати кров на аналіз.

"Сьогодні, 2 грудня 2011 року, Юлії Тимошенко у присутності її особистого лікаря медперсоналом Київського СІЗО було запропоновано здати кров для проведення відповідного лабораторного аналізу, як це було рекомендовано комісією МОЗ України. Однак, з причини недовіри та посилаючись на конфіденційність інформації Ю.Тимошенко в чергове відмовилась від здачі крові, про що подала керівництву установи відповідну письмову заяву", - йдеться у повідомленні.

У пенітенціарній службі підкреслили, що керівництво Київського СІЗО запевнило Тимошенко, що усі дії медперсоналу установи щодо проведення обстеження її стану здоров'я та лікування провадяться в рамках чинного законодавства з охорони здоров'я та безпосередньо з обов'язковим дотриманням лікарської таємниці і конфіденційності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан здоров'я Тимошенко не поліпшується, бо її не лікують - захисник

"Поряд з цим її особисто попереджено, що відмова від проходження нею необхідних медичних процедур може нести загрозу для її здоров'я, а також є порушенням законодавства про охорону здоров'я та порядку попереднього ув'язнення, згідно якого медперсонал пенітенціарної установи повинен користуватися вільним доступом до інформації щодо стану здоров'я ув'язненої особи", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко потрібне хірургічне втручання - екс-міністр

Наразі Тимошенко проходить курс призначеного лікування в межах медико-санітарної частини Київського СІЗО у відповідності до результатів комісійного огляду фахівців МОЗ та ДПтС України, підкреслили у Державній пенітенціарній службі.

Зараз ви читаєте новину «У СІЗО розповіли, що Тимошенко відмовилась здавати кров на аналіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути