субота, 29 вересня 2012 10:27

У Сенаті США запевняють: резолюція щодо Тимошенко прийнята за всіма правилами

У Сенаті США запевняють: резолюція щодо Тимошенко прийнята за всіма правилами
Члени Сенату одностайно засуджують політичне ув'язнення Юлії Тимошенко. Фото: Reuters

Резолюція Сенату США, що закликає звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, була прийнята одноголосно з дотриманням всіх норм і правил. Про це йдеться в коментарі автора резолюції американського сенатора Річарда Дурбіна, переданому ZN.UA його прес-службою.

"Дана резолюція була прийнята одноголосно в ході відкритого голосування в Сенаті. Це стандартна процедура, застосовувана при розгляді питань, по яких існує узгоджена, однозначна точка зору більшості. Всі правила і процедури в даному випадку були дотримані, ніхто їх для цього не змінював", - йдеться в коментарі.

"Звичайно ж, прийняття такої резолюції не зовсім влаштовує українську владу, але вона говорить про те, що члени Сенату одностайно засуджують політичне ув'язнення Юлії Тимошенко", - зазначив сенатор.

Він також додав, що ця резолюція готувалася протягом декількох місяців.

"Всі відомства (сенаторські офіси) були поставлені до відома про те, що сенат має намір розглянути це питання з тим, щоб вони могли представити свої зауваження та заперечення. Резолюція попередньо обговорювалася на відкритому засіданні сенатського комітету з міжнародних справ і була ним підтримана", - сказав автор.

"Твердження про те, що тут нібито мали місце якісь порушення процедури, не мають під собою жодних підстав", - підкреслив він.

За словами Дурбіна, "якщо тут і присутні якісь "сумнівні" обставини, то вони стосуються якраз причин ув'язнення Юлії Тимошенко, де вона перебуває вже протягом багатьох місяців".

Як відомо, минулої суботи Сенат США підтримав резолюцію щодо України з вимогою до української влади негайно звільнити Тимошенко та інших політв'язнів. Також у резолюції йдеться про заклик ввести санкції у вигляді заборони на видачу віз усім особам, причетним до ув'язнення Тимошенко.

У МЗС України заявили, що "важко серйозно сприймати документ, прийнятий минулої ночі за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати, як мінімум, сумнівною".

Зараз ви читаєте новину «У Сенаті США запевняють: резолюція щодо Тимошенко прийнята за всіма правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути