вівторок, 31 липня 2007 15:21

У Секретаріаті Ющенка похвалили Януковича

У Секретаріаті Ющенка похвалили Януковича
Секретаріат Президента України позитивно оцінює роботу уряду Віктора Януковича в економічному напрямі.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак.

Він відзначив, що макроекономічні показники за перше півріччя "доволі гарні" порівняно з показниками країн СНД.

"Економіка України залишається сильною, темпи реального зростання ВВП за півріччя 7,9% перевищують значення за останні 7 років в Україні, у країнах СНД у середньому це 8%", - сказав Шлапак.

Радують Секретаріат і темпи зростання виробництва промислової продукції в Україні - 12,1%, а в СНД - 8%, роздрібного товарообігу в Україні - 125,8%, а в СНД - 115%. "Зростання промислового виробництва і торгівлі були тими локомотивами, які здебільшого стали причиною зростання ВВП", - наголосив Шлапак.

Він відзначив стабільність ситуації на фінансових ринках і те, що вдалося значне - на 3,6 млрд. дол. поповнити валютні резерви НБУ. "Не зменшують кредитної активності українські банки. І якщо загальна кредитна активність в першому півріччі збільшилась на 28,7%, то важливо, що інвестиційні вклади ростуть значно більшими темпами - майже 35%", - відзначив Шлапак, додавши, що залишається високою довіра населення до банківської системи - за 6 місяців обсяг термінових депозитів фізичних осіб збільшився майже на 28% і досяг 98 млрд. грн.

Також позитивом у роботі уряду Шлапакназвав хід виконання бюджету, наголосивши, що його дефіцит залишається "на прийнятному рівні".

Шлапак відзначив, що в 2007 році "порадували нас наші фінансові ринки", вперше українське підприємство торгувалося на першому майданчику Лондонської фондової біржі. "Там ще не було жодного підприємства СНД", - наголосив Шлапак. Він також відзначив зростання показника ПФТС в 2007 році майже в 2 рази.

Секретаріат Президента також відзначає, що економіка України "досить спокійно" витримала енергетичний удар, зберігає стабільну роботу ТЕК і ЖКГ.

"Висновок - Україна за темпами економічного розвитку залишається однією з провідних європейських країн з колосальним додатковим економічним потенціалом", резюмував Шлапак, додавши, що Україна залишається привабливою країною в економічному плані, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Секретаріаті Ющенка похвалили Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути