пʼятниця, 05 серпня 2011 18:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Росії не схвалюють арешт Тимошенко: На лаві підсудних можуть опинитися самі обвинувачі

У Росії не схвалюють арешт Тимошенко: На лаві підсудних можуть опинитися самі обвинувачі

Голова комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Олексій Островський вважає, що заради політичної стабільності в Україні не треба було арештовувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Вважаю, було б доцільніше замість переслідування тих, хто, можливо, дійсно брав участь в сумнівних рішеннях та операціях, оголосити економічну, податкову та інші види амністії, пов'язані з можливими злочинами у цих сферах, для того, щоб нормалізувати ситуацію всередині країни, заради майбутнього України та її громадян, тобто почати жити з чистого листа", - сказав він.

Парламентарій вважає, що, "безумовно, в українському суспільстві йдуть демократичні процеси, свідченням чого є навіть сам факт арешту одного з колишніх керівників країни".

"У сучасній демократичній правовій державі перед законом повинні бути рівні всі без винятку - від рядового громадянина до глави держави", - заявив депутат.

"Разом з тим, не можна не бачити, що там (в Україні) йде також і переділ власності, відбирання власності при зміні режимів, а за останні роки це вже третє. Це може привести до того, що слідом за сьогодні обвинуваченими на лаві підсудних можуть опинитися самі обвинувачі", - не виключив Островський.

Крім того, депутат висловив думку, що якщо суд підтвердить матеріали слідства про порушення Тимошенко українського законодавства, це може дуже негативно позначитися на політичному майбутньому колишнього екс-прем'єра України.

"Якщо буде винесено обвинувальний вирок, це, безумовно, перекреслить політичні перспективи пані Тимошенко, а також партії, яку вона очолює, оскільки законодавство України, як, втім, низки інших пострадянських держав, перешкоджає участі в політиці тих, кому винесено вирок, навіть якщо йдеться про умовний термін", - зазначив глава думського комітету.

Зараз ви читаєте новину «У Росії не схвалюють арешт Тимошенко: На лаві підсудних можуть опинитися самі обвинувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути