пʼятниця, 05 серпня 2011 18:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Експерт: "Через арешт Тимошенко Угода про Асоціацію з ЄС - під загрозою"

Експерт: "Через арешт Тимошенко Угода про Асоціацію з ЄС - під загрозою"

Взяття лідера опозиції Юлії Тимошенко під варту свідчить про намагання влади мінімізувати інформаційні потоки навколо неї, заявив політолог Сергій Таран.

"Цього літа увага так чи інакше прив'язана саме до Тимошенко. Насправді влада не знає іншого засобу, як просто ізолювати її фізично від журналістів та громадськості. Такою є мотивація номер один. Але владі не вдасться перекрити інформаційні потоки. До Тимошенко все одно буде прикута увага не лише українських журналістів, але й міжнародної громадськості і ЗМІ", - наголосив політолог.

На його думку, влада рано чи пізно планувала арештувати Тимошенко, оскільки вона не збиралася допускати до участі у парламентських виборах. Якщо так, з точки зору влади, вигідніше за все це зробити саме влітку, у часи відпусток на початку політичного сезону. Де юре, це буде виконане, бо осуджена особа не зможе брати участь у виборчій компанії. Утім, де факто це рішення не обмежить її, і Тимошенко все одно буде брати участь у виборчій кампанії. Блок Юлії Тимошенко у будь-якому разі буде брати участь у виборах. Єдине що, першим номером буде не Тимошенко, а хтось інший.

"Арешт Тимошенко свідчить про відхід України від демократії. Підписуючи газові контракти, Тимошенко зробила політичне рішення. А за політичне рішення судити її мають громадяни на найближчих виборах. Вони мають дати цьому оцінку. Те, що ця справа вирішується в суді, а не на виборах, і судить Тимошенко донедавна невідомий суддя Кірєєв, а не народ, означає, що Україна відходить від стандартів демократії. Судовий процес заблокує участь України у європейських структурах, зокрема, під великим сумнівом Угода про Асоціацію Україна-ЄС", - зазначив Таран.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: "Через арешт Тимошенко Угода про Асоціацію з ЄС - під загрозою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути