неділя, 24 вересня 2017 16:27

У Росії не отримували правок щодо миротворців

У Росії не отримували правок щодо миротворців
Росія не отримувала від жодної з держав конкретних пропозицій з приводу своєї ініціативи про розміщення миротворців ООН на Донбасі. Фото: РБК

Росія не отримувала від жодної з держав конкретних пропозицій з приводу своєї ініціативи про розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

"Ми внесли пропозицію і обґрунтували її з усіх боків, устами, в тому числі, президента Російської Федерації. Жодної конкретної пропозиції на папері щодо тексту нашої ініціативи ми ні від кого не отримали. Якщо вони не хочуть її обговорювати, що ми можемо? Не будемо ж ми їх змушувати", - зазначив Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США підтримали пропозицію України щодо миротворців

22 серпня президент Петро Порошенко заявив про намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про введення миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент РФ Володимир Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на своїх умовах. Функції місії повинні полягати винятково в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.

Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Після розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель Путін змінив думку і погодився, щоб місія захищала спостерігачів ОБСЄ скрізь, де вони діють за Мінськими домовленостями.

Зараз ви читаєте новину «У Росії не отримували правок щодо миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути