Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2012 13:59

У Рівному "свободівці" вимагають відставки мера, який програв на виборах

У Рівному "свободівці" вимагають відставки мера, який програв на виборах
Володимир Хомко. Фото: ogo.ua

8 листопада під час сесії Рівненської міської ради депутати з фракції ВО "Свобода" ініціювали звернення до міського голови Рівного Володимира Хомка з вимогою скласти повноваження через низьку підтримку його мешканцями обласного центру.

Мер на парламентських виборах у Рівному, за попередніми результатами, набрав менше 13% голосів виборців, посівши четверте місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рівненщина голосуватиме за опозицію, а от за яку - покажуть вибори" - експерт

"Міський голова Володимир Хомко не мав морального права балотуватися в народні депутати до завершення своєї каденції. Зрештою, за нього насправді проголосували всього 7% мешканців Рівного, які мають право голосу, - пояснює депутат "свободівець" Олександр Лащук. - Така оцінка виборцями міського голови свідчить, що не все гаразд у комунальній, бюджетній сферах міста є певна соціальна напруга".

"Свободівці" підготували проект звернення депутатів міськради до мера з вимогою скласти повноваження й винесли його на розгляд сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Україні можуть не визнати

"Прикро, але наше звернення підтримало всього шість депутатів. Фактично тільки наша фракція плюс ще один депутат. Проте сподіваємося, що в такий спосіб ми ще раз дали зрозуміти міському голові, що його роботою мешканці міста не задоволені. Потрібно переглянути, як працюють структурні підрозділи міської влади, а їх керівники мають врешті прозвітувати перед громадою", - зазначив Олександр Лащук.

Володимир Хомко балотувався в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №152, як самовисуванець і програв. За нього проголосували майже 13 тисяч виборців, що становить менше 13 відсотків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Януковича хоче, щоб українські політики співпрацювали, як в Америці

Він посів четверте місце, поступившись самовисуванцям екс-губернатору Рівненщини Віктору Матчуку та власнику Рівненського льонокомбінату Олегу Червонюку. Переміг на цьому окрузі "свободівець" Олег Осуховський, який набрав майже 40 відсотків голосів. За нього, за попередніми даними, проголосувала майже 41 тисяча виборців.

 

Зараз ви читаєте новину «У Рівному "свободівці" вимагають відставки мера, який програв на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути