Ексклюзиви
неділя, 27 лютого 2022 16:02

У РФ закінчується зброя і війська першої лінії. Санкції відчують з понеділка - політолог-міжнародник

У РФ закінчується зброя і війська першої лінії. Санкції відчують з понеділка - політолог-міжнародник
"Санкції зараз настільки жорсткі, що росіяни відчують їх вже з понеділка. Але коли цей удар дійде до Путіна – питання", говорить Олексій Їжак. Фото: телеканал "Дом"

Росія планувала швидку війну, щоб вже зараз мати у Києві свого президента. Ці плани поламані. РФ змушена гальмувати. Про це Gazeta.ua розповів політолог-міжнародник Олексій Їжак.

"У війні є два етапи. Зараз військовий – соціально-економічні чинники другорядні. Важливо, у кого більше війська та зброї. У такій війні Росія може натискати довго. Але не факт, що напір постійно буде високим. У РФ закінчується зброя і війська першої лінії. Багато індикаторів, що планували інше. Що в Києві мав вже сидіти інший президент. Росія змушена гальмувати. Високий напір, коли штурмують міста, на це сил у Кремля не більше тижня. Далі, якщо не буде переговорів щодо миру, то буде тривалий період зачистки території України від російських військ", – говорить Їжак.

Активна війна за кілька тижнів упреться у соціальні чинники, коли у людей почнуть кінчатися гроші, будуть збої у логістиці. У росіян також, каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба вимагати повне економічне ембарго для Росії – Сушко

"Економічний удар послаблює Росію. Але будь-які санкції не діють на прийняття Путіним рішень. А саме він контролює все у Росії, все від нього залежить. Санкції зараз настільки жорсткі, що росіяни відчують їх вже з понеділка. Але коли цей удар дійде до Путіна – питання. Коли досягне, то це впливатиме його рішення щодо війни", – наголошує Їжак.

Великий бізнес не повстане, бо це залякані і керовані люди, говорить політолог.

"Це агенти Путіна. Там не може бути повстання. Але вже відбувається ерозія цих путінських еліт. Путін 20 років тому обіцяв їм, що все буде добре. І їм було добре. Зараз не буде. Тому зникає консенсус між Путіним і російськими елітами. У цьому середовищі почнуть виникати сумніви", – каже Їжак.

Україна офіційно направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

У позові Росію вимагають притягнути до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії.

Зараз ви читаєте новину «У РФ закінчується зброя і війська першої лінії. Санкції відчують з понеділка - політолог-міжнародник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути