понеділок, 28 лютого 2022 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Треба вимагати повне економічне ембарго для Росії – Сушко

Треба вимагати повне економічне ембарго для Росії – Сушко
НАТО може допомогти Україні, створивши гуманітарний військовий повітряний коридор, говорить Олександр Сушко, директор Центру миру, конверсій і зовнішньої політики. Фото: facebook.com/osushko

Україна отримує допомогу від ЄС і США, але ще є що пропонувати і вимагати. Зокрема, наша держава має просити повне економічне ембарго для РФ, в коментарі Gazeta.ua розповів Олександр Сушко, директор Центру миру, конверсій і зовнішньої політики.

"Вимагати є ще що. Пропонувати є що. Я б вимагав повне економічне ембарго Росії. Або хоча б у сфері енергетики. Це дуже болісне для споживачів російських енергоресурсів. Але зараз такий момент, коли можна ставити питання про заборону купівлі російських енергетичних ресурсів. Експортне ембарго", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС надасть Україні бойові літаки, летальну зброю і паливо

НАТО може допомогти Україні, створивши гуманітарний військовий повітряний коридор, говорить Сушко.

"Варто просити, щоб НАТО забезпечило над територією України безпольотну зону. Хоча на це вони навряд чи підуть. Бо це означає загрозу прямого зіткнення НАТО з Росією, а відповідно великі ризики третьої світової війни. Також можна вимагати створення гуманітарного військового повітряного коридору між Україною та країнами НАТО. Цей коридор мав би захищати постачання критичних вантажів як військових так і гуманітарних. А також евакуацію людей, які постраждали і потребують негайного вивезення за кордон. Такий коридор має бути забезпечений військовим прикриттям НАТО. Це може спростити і термінові оборонні поставки Україні. Це я б додав до того що вже є", - розповідає експерт.

Західні партнери України не хочуть, щоб війна в Україні переросла у зіткнення ядерних держав, вважає Олександр Сушко.
"США виходять з того, що дійсно дуже не хотіли би щоб цей конфлікт переріс у зіткнення ядерних держав. Цього дуже бояться ці країни (США і ЄС. – Gazeta.ua) і їхні громадяни. Це можна зрозуміти".

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Треба вимагати повне економічне ембарго для Росії – Сушко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути