Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2021 04:25

У Раді заявили про неможливість призначити позачергові вибори мера Харкова

У Раді заявили про неможливість призначити позачергові вибори мера Харкова
У парламенті заявили, що зможуть розглянути питання про призначення позачергових виборів міського голови Харкова, коли отримають усі необхідні документи. Фото з відкритих джерел

Верховна Рада не може призначити позачергові вибори міського голови Харкова, оскільки досі не отримала всіх необхідних документів.

У парламенті заявили, що зможуть це зробити, коли отримають папери. Про це повідомляє "Суспільне".

Секретар міськради Ігор Терехов не надіслав 2 із 3 необхідних. Про це стало відомо зі службової записки Управління по зв'язках із місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура розслідує оголошення Кернеса мером без присяги

Згідно з документом, профільний комітет 5 січня доручив розглянути клопотання Ігоря Терехова про призначення позачергових виборів харківського міського голови. З'ясувалося, що для розгляду питання не вистачає копії свідоцтва про смерть міського голови Геннадія Кернеса, завіреного печаткою міськради, а також рішення ради про взяття до відома факту смерті міського голови.

61-річний Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня 2020 року в берлінській клініці "Шаріте", куди був госпіталізований 16 вересня з коронавірусом. Похований у Харкові. Незважаючи на хворобу, вирішив балотуватися у мери Харкова, де отримав найбільшу кількість голосів.

Зараз ви читаєте новину «У Раді заявили про неможливість призначити позачергові вибори мера Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути