середа, 04 листопада 2020 12:51

У Раді зареєстрували законопроєкт про блокування роботи КСУ

У Раді зареєстрували законопроєкт про блокування роботи КСУ
Громадські організації "Автомайдан" і "Центр протидії корупції" 7 листопада влаштовують автопробіг до маєтку Тупицького. Фото: 24 канал

Депутати від партій "Голос" і "Слуга народу" зареєстрували законопроєкт, який блокує роботу Конституційного суду України, повідомляє Центр протидії корупції у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення КСУ вплинуть на кримінальні справи - суддя

Законопроєкт складається з однієї фрази: замінити число 12 на 17 у статті про повноваження та можливості приймати рішення КСУ, заявляють у ЦПК.

"Підняття кворуму до 17 суддів (зараз їх 15) заблокує можливість цьому складу КСУ зносити решту важливих законів".

Сьогодні цей законопроєкт розгляне профільний комітет, наголошують в організації.

"Завтра Рада може спокійно його прийняти в першому читанні й у цілому. Втілення цього сценарію зараз залежить особисто від спікера Разумкова".

"Жодних зауважень до конституційності цього законопроєкту немає. А отже, немає і причин його не голосувати. Впевнені, що кворум треба піднімати максимально. Якщо Коломойському/Медведчуку вдалося знайти підхід до 11 суддів, то не проблема знайти і до 12 чи 13", - додали в ЦПК.

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

30 жовтня біля КСУ відбулася громадська акція "Відправимо суддів-зрадників до Ростова". Учасники акції протесту закидали двір КСУ фаєрами, презервативами і димовими шашками. Суддів, які ухвалювали скандальне рішення, вимагали відправити до російського Ростова.

У парламенті з'явилася заява від імені народних депутатів із закликом до суддів КСУ добровільно скласти повноваження. 3 листопада вона набрала необхідну кількість підписів народних депутатів.

4 листопада голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія разом з іншими нардепами приніс до КСУ заяву зі зверненням до 11 суддів КСУ.

Громадські організації "Автомайдан" і "Центр протидії корупції" влаштовують автопробіг до маєтку Тупицького. Акція відбудеться в суботу. Учасники пробігу хочуть вручити главі КСУ квиток до Ростова.

Зараз ви читаєте новину «У Раді зареєстрували законопроєкт про блокування роботи КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути