середа, 04 листопада 2020 09:53

Депутати принесли до КСУ заяву щодо відставки

Депутати принесли до КСУ заяву щодо відставки
Напередодні заяву підписали більш ніж 200 парламентарів. Фото: Укрінформ

Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія разом з іншими нардепами приніс до Конституційного суду заяву зі зверненням до 11 суддів КСУ, які голосували за рішення щодо антикорупційної реформи, добровільно подати у відставку. Напередодні її підписали 226 парламентарів.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Є юридичний момент, якщо людина там працює понад 3 роки, то вона може піти у відставку, а якщо менше, то скласти повноваження", — зазначив депутат від фракції "Голосу" Ярослав Железняк.

Арахамія наголосив, що в депутатів є низка законодавчих ініціатив, як більш, так і менш радикальних, котрі мають на меті запобігти подальшим рішенням КСУ "повністю зруйнувати антикорупційну незалежну інфраструктуру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальне рішення КСУ: Венеціанська комісія проведе експертизу

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування. Президент підготував законопроєкт про припинення повноважень суддів КСУ. У Верховній Раді порівняли законопроєкт Зеленського з рішенням КСУ. У парламенті з'явилася заява від імені народних депутатів із закликом до суддів КСУ добровільно скласти повноваження. 3 листопада вона набрала необхідну кількість підписів народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати принесли до КСУ заяву щодо відставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути