середа, 17 вересня 2008 12:52

У "Самообороні" говорять про справжні причини звільнення Яценюка

Народний депутат України, член депутатської групи "Народна самооборона" Юрій Гримчак вважає, що відставка Арсенія Яценюка - це логічний крок, який послідуував за розпадом коаліції. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Це досить логічно, якщо коаліція обирала свого голову ВР, то після її розпаду він повинен піти у відставку", - зазначив він.

Разом з тим, він вважає, що причина відставки спікера парламенту може бути і іншою. "Тут є колізія. Голова ВР - це досить вагома фігура, яка повинна підписувати ті закони, які Президент ветував, а Рада це вето подолала. Скоріше за все, Яценюк не хоче цього робити. Тому і подав у відставку, аби не виконувати саме ці конституційні повноваження голови ВР", - відзначив він.

Також народний депутат вважає, що Яценюк, який повинен був позиціонувати і позиціонував себе як самостійна фігура, знову почав грати в ігри, "тобто, логічно, що після його відставки має бути відставка голови уряду".

У такому разі, переконаний Гримчак, це призведе то того, що в країні єдиною легітимною владою з повним обсягом повноважень буде тільки Президент.

"Як на мій погляд, в даному випадку це не зовсім добре", - додав він.

"Бо на роботу парламенту це не досить вплине. Він буде працювати і приймати закони. А з точки зору ефективних перемовин, що стосуються міжнародних відносин, в тому числі ПДЧ, ціни на газ та все інше, то уряд, котрий подав у відставку, в цьому випадку стане набагато слабшим", - переконаний Гримчак, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У "Самообороні" говорять про справжні причини звільнення Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути