вівторок, 16 березня 2010 22:17

У "Регіонах" кажуть, що Білоконя переслідували незаконно

У "Регіонах" кажуть, що Білоконя переслідували незаконно

У Партії регіонів вважають, що колишній міністр внутрішніх справ Микола Білоконь може спокійно повертатись в Україну після тривалих переховувань у Москві.

Про це сьогодні ввечері в ефірі "5 каналу" заявила "регіоналка" Юлія Новікова.

"Не можна не констатувати той факт, що після "помаранчевої" революції були певні гоніння на відьом. Це доводить той же процес з Борисом Колесніковим. Людину закрили, осудили, відкривались кримінальні справи. Зараз невинність доведена і усі винні навіть вибачались перед ним", - нагадала вона.

За її словами, фактом є те, що деяких людей переслідували незаконно у порядку люстрації.

"З цим не можна не погодитись. Те, що зараз хтось повертається, то хай повертається", - сказала Новікова.

Вона також не думає, що хтось буде вибачатись перед Білоконем.

"Судячи зі всього там навіть не було кримінальних справ і не був доведений злочин. Людина повертається, бо має упевненість у справедливому суді, тому почуває себе спокійно. Це ж чудово, коли у нас вірять громадяни", - наголосила нардеп.

Новікова вважає, що Білоконь не збирається йти у владу.

"Він має намір займатись бізнесом. Якщо у людини нема до цього інтересу, то хай займається бізнесом", - додала "регіоналка".


Після відставки 2005 року проти Білоконя порушили кілька кримінальних справ. Йому закидали підписання таємного наказу N571, яким той заохочував міліцію тиснути на політичну опозицію. Також Білоконя підозрювали у відмиванні 11 млн грн та нецільовому використанні бюджетних коштів. Наприклад, на його дачу в селі Нижня Рожанка Сколівського району на Львівщині з бюджету витратили 432 тис. Грн.

Генпрокуратура підозрювала екс-міністра в незаконному отриманні після звільнення 250 тис. грн одноразової допомоги та нарахуванні пенсії в сумі 14 тис. Грн.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У "Регіонах" кажуть, що Білоконя переслідували незаконно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути