середа, 08 листопада 2017 16:36

У прокуратурі розповіли, що сталось з мільйонами Онищенка

У прокуратурі розповіли, що сталось з мільйонами Онищенка
Кошти компанії Quickpace Limited, пов'язаної з нардепом Олександром Онищенком не зникли, вони на рахунках Державного казначейства, - ГПУ

Арештовані кошти компанії Quickpace Limited, пов'язаної з нардепом Олександром Онищенком не зникли, вони на рахунках Державного казначейства.

Про це заявив заступник генерального прокурора Євгеній Єнін журналістам на брифінгу.

"Гроші не зникли. Вони на рахунках Державного казначейства", - заявив він.

Заступник генпрокурора продемонстрував документ від Ощадбанку, який підтверджував наявність коштів на рахунках фінустанови з датою - 28 квітня 2017 року.

"А на сьогоднішній день?", - запитала журналіст.

"На сьогоднішній день зазначені кошти були перераховані на рахунок Державного казначейства, а їхня подальша доля була визначена Верховною Радою в рамках закону про зміни до Державного бюджету. Подивіться їхнє цільове використання", - відповів він.

"Конфлікту немає. Ми підтверджуємо свої слова конкретними документами, чекаємо відповідних підтверджень для НАБУ. Оцінку діям НАБУ має дати Спеціалізована антикорупційна прокуратура", - прокоментував Єнін заяву бюро про зникнення з Ощадбанку $157 млн.

"З рахунку компанії Quickpace зазначені гроші були конфісковані і перераховані Ощадбанком на рахунок Держказначейства. Які є ще питання?", - продовжив Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко прокоментував отримання німецького громадянства

Нардепа Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з держкомпанією "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдали збитків на суму близько 3 млрд грн.

Онищенко встиг покинути Україну до того, як Верховна Рада 5 липня 2016 року зняла з нього депутатську недоторканність і дала згоду на його кримінальне переслідування.

Зараз ви читаєте новину «У прокуратурі розповіли, що сталось з мільйонами Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути