пʼятниця, 02 листопада 2012 09:10

У прокуратурі не знають автора відео з Тимошенко, тому її захист звернувся до Європейського суду

У прокуратурі не знають автора відео з Тимошенко, тому її захист звернувся до Європейського суду
Фото: tsn.ua

У прокуратурі Харківської області прийшли до висновку, що розміщення в інтернеті відеоролика з палати екс-прем'єра Юлії Тимошенко не порушило її приватного життя.

Як пише "Комерсант-Україна" в публікації "Робота невідомого майстра", після прокурорської перевірки обставин появи ролика Тимошенко відмовили в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю ознак злочину. В той же час слідчі не змогли знайти відповідь на питання, яким чином запис відбувається в палаті Тимошенко виявилася обнародувана, враховуючи, що відеореєстратори, за допомогою яких за нею ведеться спостереження, не мають накопичувачів інформації і зберігаються в опечатаних ящиках. Захист Юлії Тимошенко ці результати не задовольнили, і тепер її представники планують звернутися до Європейського суду з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко навідріз відмовилась припинити голодування — Турчинов

Вчора результати внутрішнього розслідування опинилися в розпорядженні "Комерсанту". З них випливає, що прихованих камер відеоспостереження в зазначених пані Тимошенко місцях немає. "За допомогою фахівців у сфері інформаційних технологій оглянуті приміщення санітарного вузла на території блоку тракційного лікування, де проводиться курс фізіотерапії. Будь-які пристрої відео-або аудіоспостереження, або інша апаратура передачі інформації відсутні", - сказано в документі.

"Втручання в систему відеоспостереження, встановлену в палаті Юлії Тимошенко, могло бути скоєно за допомогою апаратури, яка може підключатися до будь кабелю системи відеоспостереження", - йдеться в ньому.

У документі, також говориться, що перевіряючими ГПС були "опитані чергові особи варти жіночої статі" - всього 15 осіб, однак вони "категорично спростували свою причетність до втручання в систему відеоспостереження і запису відеоматеріалу із зображенням Юлії Тимошенко на який-небудь носій". Виходячи з цього, був зроблений висновок, що "співробітники пенітенціарної служби яких-небудь відеозаписів в палаті або інших приміщеннях лікарні "Укрзалізниці" не вели, в засобах масової інформації не розміщували, а відеозапис зроблений іншими особами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ всі, хто не мертвий, то почуває себе добре - Власенко

Незважаючи на той факт, що прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи, з матеріалів перевірки, що є у розпорядженні "Комерсанту", можна зробити висновок, що правоохоронні органи продовжують шукати тих, хто це відео розмістив.

Втім, оскаржити в Україні постанову прокуратури Харківської області захист не має наміру. "Вони (влада. - Gazeta.ua) самі пишуть, самі знімають і самі викладають в інтернет! Нам немає сенсу оскаржувати цю постанову в українських судах, ми додали в одну з наших скарг у Європейський суд з прав людини пункт про порушення права Юлії Тимошенко на особисте життя", - сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці готові до політичного загострення

Нагадаємо, приводом для проведення перевірки стало звернення до прокуратури деяких народних депутатів, включаючи одного з лідерів об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсенія Яценюка і захисника екс-прем'єра Сергія Власенка.

Вони попросили розібратися з обставинами появи в інтернеті короткого відеоролика з палати лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка проходить курс лікування в харківській лікарні "Укрзалізниці".

Зараз ви читаєте новину «У прокуратурі не знають автора відео з Тимошенко, тому її захист звернувся до Європейського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути