пʼятниця, 02 листопада 2012 04:12

До Юлії Тимошенко прибула делегація лікарів

До Юлії Тимошенко прибула делегація лікарів
Юлія Тимошенко ФОТО: ipress.ua

Комісія медиків прибула в четвер в харківську лікарню, щоб провести обстеження і визначити стан здоров'я засудженої Юлії Тимошенко, яка оголосила голодування, повідомляє пенітенціарна служба України.

Лікарню відвідали українські представники міжнародної медичної комісії у складі фахівців пенітенціарної служби, лікарні, де перебуває Тимошенко, і харківського обласного управління охорони здоров'я.

Лікарі приїхали з метою проведення обстеження, визначення стану здоров'я пацієнтки і вироблення рекомендацій щодо подальшого медичного супроводу засудженої за умови відмови засудженої від прийому їжі".

Печерський районний суд Києва в жовтні 2011 року засудив екс-прем'єра України Тимошенко до семи років в'язниці і зобов'язав відшкодувати майже 190 мільйонів доларів збитку за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році. В кінці 2011 року Тимошенко була запроторена в колонію в Харкові, проте з травня 2012 року екс-прем'єр знаходиться в харківській лікарні через проблеми зі спиною. У неї діагностували міжхребцеву грижу. Для лікування Тимошенко була створена міжнародна комісія, що складається з українських і німецьких медиків. Українським лікарям укладена не довіряє, тому у комісію ввійшли німецькі фахівці, за їхніми рекомендаціями і проходить лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко прорвався до Тимошенко

Після виборів до українського парламенту, які пройшли на Україні 28 жовтня, Тимошенко оголосила голодування, протестуючи проти, як вона вважає, масових фальсифікацій.

Яка відбуває ув'язнення колишня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко до цих пір відмовляється припинити голодування, розпочате на цьому тижні на знак протесту проти численних порушень що відбулися в неділю під час парламентських виборах, які держсекретар США Хілларі Клінтон назвала "кроком назад" на шляху до демократії.
Тимошенко, яка перебуває в лікарні, назвала результати виборів, на яких перемогла правляча партія під керівництвом її заклятого ворога, президента Віктора Януковича, "повною фальсифікацією". Про те, що вона відмовилася приймати їжу, повідомили лідери опозиційної партії, які зібралися біля харківської лікарні. Ця акція стала головною темою інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.
До четверга підраховано 99 відсотків голосів. За повідомленнями в українських ЗМІ, перемогла правляча партія президента, яка отримала лише 30 відсотків голосів виборців. На другому місці очолювана Тимошенко об'єднана опозиція "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі МОЗ не радять Тимошенко голодувати, але примусити їсти не можуть

Відбулися в неділю вибори викликали хвилю протестів з боку міжнародних спостерігачів, які виявили численні порушення, в тому числі використання правлячою партією державних коштів для фінансування заходів у рамках кампанії. Спостерігачі з ОБСЄ також звинуватили правлячу партію в обмеженні інформації про вибори.

Зараз ви читаєте новину «До Юлії Тимошенко прибула делегація лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути