четвер, 01 листопада 2012 13:59

Лікарі МОЗ не радять Тимошенко голодувати, але примусити їсти не можуть

Лікарі МОЗ не радять Тимошенко голодувати, але примусити їсти не можуть
Лікарі МОЗ кажуть, що постійно пропонують Тимошенко медичну допомогу. Фото: radiosvoboda.org

Юлію Тимошенко не виписуватимуть із харківської лікарні Укрзалізниці без офіційного дозволу німецьких лікарів.

Про це заявила перший заступник міністра охорони здоровя Раїса Моїсеєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко просить не мордувати Тимошенко примусовим годуванням

Зараз МОЗ сформувало комісію з більш ніж 20 фахівців, які щодня заходять в палату до опозиціонерки і пропонують їй медичну допомогу і медичний огляд. Тимошенко їм відмовляє.

"Ми офіційно зверталися через Міністерство закордонних справ до німецьких лікарів, які востаннє перебували в Україні 14 жовтня, щоб вони приїхали і оглянули Юлію Володимирівну. Також запитали про припинення її реабілітації. Вони нам офіційно відповіли, що не можуть приїхати. У відповіді також не було навіть згадки про припинення реабілітації", - заявила Млїсеєнко.

Вона нагадала, що українські лікарі не мають права самостійно оглядати Тимошенко без німецьких фахівців, тому, відповідно, не можуть приймати рішення про припинення реабілітації.

Також Моїсеєнко зауважила, що в склад української комісії входять професори від академічних закладів, МОЗу та визначені наказами управління з медичного забезпечення Харкова.

Також Моїсеєнко  зауважила, що німецькі фахівці не повідомили, коли вони будуть в Україні для огляду Юлії Тимошенко. Але зазначила, що вони зазвичай приїжджають в Україну один раз на три тижні, визначають тактику лікування, а українські фахівці виконують їх вказівки.

"Завдання медичної частини - забезпечити реабілітаційний процес і хоч нам відмовляють в медичному огляді та наданні медичної допомоги, ми кожен день її пропонуємо. Ми позбавлені можливості щось робити", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко оголосила голодування

За її словами, до Юлії Тимошенко зараз можуть приходити відвідувачі. Їхню кількість регулює Пенітенціарна служба. Вона також додала, що для Юлії Тимошенко знизився обсяг реабілітаційних процедур після огляду німецьких фахівців, але Тимошенко відмовилася і від них.

Моїсеєнко наголосила, що надавати медичну допомогу Тимошенко зможуть лише коли вона буде в непритомному стані. Але також за згоди родичів. Так визначено законодавством.

"Дев'ятого травня в неї не було жодного стану окрім задовільного. Але і для її стану здоров'я голодування непотрібне. Політика політикою, а здоров'я - це на все життя", - зауважила лікар.

Також вона додала, що рішення про примусове годування приймає пенітенціарна служба. Останній раз Тимошенко оглядали 14 жовтня.  Не зважаючи на це, передачі Тимошенко продовжують носити, наголосила Моїсеєнко.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі МОЗ не радять Тимошенко голодувати, але примусити їсти не можуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути