четвер, 01 листопада 2012 12:15

Лазаренко ризикує змінити американську в'язницю на українську – експерт

Лазаренко ризикує змінити американську в'язницю на українську – експерт
Володимир Фесенко не радить Лазаренку повертатися. Фото: liga.net

Політолог Володимир Фесенко вважає, що екс-прем'єру Павлу Лазаренку зараз не варто повертатися в Україну.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазаренко запевнив, що не надавав гарантій РФ по боргу ЄЕСУ

"Він дуже сильно ризикує поміняти американську в'язницю на українську. Якщо зараз розслідують незаконні оборудки корпорації ЄЕСУ, то подібні претензії в корупції у величезних масштабах можуть бути пред'явлені і Лазаренку. Крім того, є звинувачення на адресу Тимошенко по справі Євгена Щербаня. Вони напряму можуть стосуватися і Павла Івановича. Якщо він адекватно буде оцінювати ситуацію, то навряд чи повернеться", - зазначив експерт.

За його словами, в України можуть виникнути питання по кримінальних справах проти Лазаренка 90-х років. "Американський суд визнав його винним у незаконному відмиванні грошей. Вони були зароблені корупційним шляхом, що підтверджено в Америці. Для українського правосуддя справа честі це розслідувати. Хоча можуть виникнути питання по терміну давності. Але в цілому подібна проблема може виникнути", - зауважив Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він повернеться в Україну, але невідомо коли - адвокат Лазаренка

Політолог наголосив, що не можна всерйоз розглядати питання про повернення екс-прем'єра в політику. "На останніх виборах люди, які вважали себе популярними та відомими, програли. Показовий приклад – Віктор Ющенко, який нещодавно був президентом і мав вагому підтримку, а зараз отримав один відсоток. Лазаренко – це позавчорашній день української політики. За ті роки, поки його немає в Україні, тут тричі суттєво змінювалася політична ситуація. Він може потрапити в іншу країну, яка його забула, і де він не матиме минулих статусу та грошей для активної боротьби", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко ризикує змінити американську в'язницю на українську – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути