середа, 24 жовтня 2012 11:33

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Лазаренко запевнив, що не надавав гарантій РФ по боргу ЄЕСУ

Лазаренко запевнив, що не надавав гарантій РФ по боргу ЄЕСУ
Павло Лазаренко. Фото: rian.com.ua

Колишній прем'єр України Павло Лазаренко заявляє, що його уряд не давав Російській Федерації жодних письмових гарантій по боргу корпорації ЄЕСУ.

Про це він сказав в інтерв'ю "РИА Новости", яке передали по електронній пошті через американських адвокатів.

"Я детально ознайомився з публікаціями в українській пресі, мовляв, проти мене можуть порушити кримінальну справу щодо подій 15-річної давнини. Хочу рішуче відмежуватися від подібних звинувачень - уряд Лазаренка ніколи не надавав гарантій по розрахункам приватних структур ані уряду Російської Федерації, ані ВАТ "Газпром", - заявив він.

На його думку, посилання російської сторони на якісь оригінали документів - "груба підробка, а завірені копії за всіма міжнародними стандартами недійсні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко просить СБУ закрити справу щодо боргів ЄЕСУ

"Навіть якщо припустити, що такий лист був, то воно вказує лише на наміри і не є гарантією. Подібних листів в середині 90-х було підписано сотні. І не тільки Лазаренка, але і Кучмою, Звягільським, іншими прем'єрами. У моєму архіві їх зберігається безліч. Тому коментувати безпрецедентне рішення господарського суду м. Києва про часткове задоволення позову Міноборони Росії до Кабміну з обов'язку корпорації ЄЕСУ - означає опускатися на рівень правового нігілізму судді, а я від цього утримаюсь", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зупинив розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ

Нагадаємо, Господарський суд Києва 19 вересня частково задовольнив позов Міноборони Росії, зобов'язавши Україну виплатити близько 390 мільйонів доларів боргу ЄЕСУ. Мінфін України, держказначейство і корпорація ЄЕСУ оскаржують це рішення у вищій інстанції.


Зараз ви читаєте новину «Лазаренко запевнив, що не надавав гарантій РФ по боргу ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути