понеділок, 22 жовтня 2012 14:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд зупинив розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ

Суд зупинив розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ
Юлія Тимошенко. Фото: tymoshenko.ua

Апеляційний господарський суд Києва зупинив розгляд апеляційної скарги по справі ЄЕСУ до завершення розслідування СБУ по аналогічній справі. Відповідне клопотання задоволене судом подав представник Кабміну Андрій Богдан.

Богдан повідомив, що в даний час СБУ розслідує справу в рамках якого також розглядається питання про виникнення боргу корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко вважає, що суд у справі ЄЕСУ переносять через страх

Він попросив суд направити в СБУ господарську справу, яка ним розглядається, і припинити провадження за позовом Міноборони до завершення розслідування СБУ. Він також попросив у зв'язку із цим зупинити провадження у справі. Представник Міноборони РФ виступив проти задоволення цього клопотання і попросив розглянути апеляційну скаргу по суті.

Суд прийняв рішення направити в СБУ матеріали розглянутої господарської справи і зупинити апеляційне провадження. В інтерв'ю журналістам Богдан заявив, що суд повернеться до розгляду апеляційної скарги вже після того, як слідство СБУ встановить всі обставини справи, зокрема, питання надання держгарантій і взагалі їх існування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні знову судитимуть Тимошенко

Нагадаємо, 19 вересня Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ по боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд. 113 млн 53 тис. 506 грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд зупинив розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути