пʼятниця, 09 вересня 2011 17:53

У президента розповіли, де візьмуть додаткові гроші для бюджету

У президента розповіли, де візьмуть додаткові гроші для бюджету

Перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова пообіцяла, що найближчим часом буде прийнято закон, завдяку якому бюджет отримує додаткові кошти.

"Закон щодо надання адміністративних послуг заборонить делегування надання ініціативних послуг державним підприємствам. Делегування може йти тільки бюджетним установам. В цьому випадку процес буде більш прозорим і кошти будуть іти не до спеціальних фондів, а будуть надходити до бюджету", - заявила вона.

Також Акімова зазначила, що важливим питанням у цьому законі буде встановлення однієї плати за одну послугу.

"Часто плата за адміністративну послугу маленька, але потім до неї паровозом і вагончиками додається багато інших додаткових послуг, без яких основну отримати неможливо. Оці додаткові послугу коштують більше, ніж основна, тому прийнятий закон встановить одну єдину плату. Всі додаткові довідки і дозволи не будуть ходити. Цей механізм має стримувати вартість адмінстративних послуг", - переконана Акімова.

Також вона зазначила, що новий закон становить порядок, згідно з яким будь-який громадянин отримує право на отримання адміністративної послуги не залежно від місця реєстрації.

"Остаточні моменти цього закону вже доробляються, і, сподіваюся, він з'явиться вже найближчим часом", - додала вона.

Також Акімова зазначає, що обсяг коштів, які отримуються від надання адміністративних послуг, сягає 20 млрд. "Тільки в 2010 році на рівні центральних органів влади за надання адмінітсративних послуг було отримано близько 14 мільярдів", - наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «У президента розповіли, де візьмуть додаткові гроші для бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути