пʼятниця, 09 вересня 2011 16:48

Президент наказав розібратися з адмінпослугами, аби гроші не йшли по кишеням

Президент наказав розібратися з адмінпослугами, аби гроші не йшли по кишеням

Президент Віктор Янукович наказав уряду якомога швидше розібратися з наданням адмінітсративних послуг.

Про це сьогодні на брифінгу заявила перший заступника Адміністрації презмдента Ірина Акімова.

Акімова назвала основні задачі, які поставив президент на засіданні комітету. "По-перше, президент поставив задачу підготувати і внести на обговорення у ВР рамочний закон щодо адміністративних послуг. Цей закон буде описувати, що таке послуга, як вона надається, та як розраховується її ціна", - наголосила Акімова.

Також вона пообіцяла, що найближчим часом буде прийнято адміністративний кодекс, який буде описувати процедуру надання послуг.

"Дуже важливим є проведедня процесу інвертаризації. Адже саме на сьогоднішній день ніхто не знає точну цифру адмістративних послуг, які надаються в центральних округах і по регіонах. Називають навіть цифру близько 80 тисяч. Істотні коливання спостерігаються по регіонах. Голова Антимонопольного комітету називав такі цифри по областх: в Івано-Франківській це близько 7 тис адміністративних послуг, у Черкаській - 123. Ненормально, що кількість адміністративних послуг так сильно коливалася", - розповіла перший заступник голови Адмінстрації президента.

"Це зразок того, як множаться і плодяться адміністративні послуги. З однієї послуги створюється кілька, і за кожен шматочок послуги доводиться платити окремо. Це слугує джерелом отримання конкретних грошей у конкретні кишені. Тільки послуги, визначені у законодавстві, мають стати основою для їх надання. Інвертиразація поставить питання щодо кожної послуги - потрібна вона, чи варто від неї позбавлятися", - наголосила вона

Ці задачі поставлені президентом перед урядом, мають бути вирішено найближчим часом, підкреслили Акімова.

Зараз ви читаєте новину «Президент наказав розібратися з адмінпослугами, аби гроші не йшли по кишеням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути