Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2013 13:16

У ПР придумали "антикармазінський" закон, аби депутатів не позбавляли мандатів

У ПР придумали "антикармазінський" закон, аби депутатів не позбавляли мандатів
Микола Левченко Фото: chernivtsi.comments.ua

У Партії регіонів придумали, як унеможливити позбавлення депутатів повноважень рішенням Вищого адмінсуду. Верховна Рада може прийняти відповідний "антикармазінський" закон. Про це Радіо Свобода розповів один з авторів законопроекту , депутат-"регіонал" Микола Левченко.

За його словами, законопроект вже поданий до Верховної Ради і, можливо, буде розглянутий наступного пленарного тижня. Левченко вважає, що прийняти такий закон необхідно, щоб убезпечити депутатів від тиску.

"Мова не йде про захист депутатів або когось персонально. Якщо хтось хоче захистити себе персонально, тобто модель поведінки, яка дозволяє відчувати себе безпечно. Але мова йде про те, щоб кожен мав можливість чесно виконувати свій обов'язок перед виборцями", - зазначив він.

"Регіонал" не став уточнювати, хто саме, на його думку, чинить тиск на депутатів, погрожуючи їм позбавленням повноважень. Однак парламентарій висловив сумніви з приводу того, що для цього достатньо лише позовів колишнього депутата Юрія Кармазіна.

"Я відчуваю, що ця людина - маріонетка, хоча охоче робить те, що робить", - пояснив Левченко.

На сайті Верховної Ради є інформація про реєстрацію законопроекту про уточнення порядку розгляду спорів, пов'язаних з виборчим процесом (автори - "регіонали" Левченко і Лук'янов), але сам текст поки не опублікований.

Нагадаємо, за позовами колишнього народного депутата Юрія Кармазіна Вищий адміністративний суд позбавив повноважень вже трьох народних депутатів, у тому числі і колишнього члена фракції Партії регіонів Ігоря Маркова.

Зараз ви читаєте новину «У ПР придумали "антикармазінський" закон, аби депутатів не позбавляли мандатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути