пʼятниця, 20 вересня 2013 18:39

"Я хочу убезпечити країну від фальсифікацій на виборах президента" — Кармазін

"Я хочу убезпечити країну від фальсифікацій на виборах президента" — Кармазін
Юрій Кармазін. Фото: tyzhden.ua

Колишній народний депутат, голова Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін вважає, що Центральну виборчу комісію треба розпустити. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Я не ставлю за мету позбавити мандатів конкретних депутатів, - зазначає екс-нардеп. - Моя мета — відновлення справедливості. Хочу показати, що на українських виборах фальсифікації стали багатоплановими і системними. І треба вживати законодавчих заходів, щоб їх більше не допускати".

За словами політика, він готує ще кілька позовів про визнання недійсними виборів.

"Нині я перевіряю інформацію по кількох мажоритарних округах щодо фальшування виборів, - каже Кармазін. - Однак поки що не називаю конкретних прізвищ чи округів. Бо існує презумпція невинуватості особи. Назву тоді, коли матиму факти і звернуся з позовами до суду. Але я роблю це не задля залякування когось, а в рамках програми "Справедливість", яку ухвалила Партія захисників Вітчизни".

На думку екс-нардепа, фальсифікаціям сприяє бездіяльність Центральної виборчої комісії.

"Ми ведемо боротьбу не з конкретними депутатами, а з ЦВК, яка не була і не є центральним органом виконавчої влади. Вона стала конторою по видачі посвідчень депутатів. Члени Центрвиборчкому навіть до суду не ходять. Сидять собі — і все. Отримують зарплату на рівні міністрів, а віддачі — нуль. Неефективно витратили кошти на вибори, зокрема на відеоспостереження. Я вважаю, що цей орган треба розпустити і створити заново", - каже Юрій Кармазін.

"Я хочу убезпечити країну від фальсифікацій на виборах президента, - додає він. - Бо якщо будуть такі фальшування, як на минулих парламентських виборах, то можна їх не проводити. Тобто призначити Януковича довічним президентом".

Нагадаємо, за позовами екс-нардепа Юрія Кармазіна Вищий адміністративний суд України позбавив повноважень народних депутатів Сергія Власенка, Павла Балогу, Андрія Веревського, Олександра Домбровського та Ігоря Маркова.

У Партії регіонів почали роботу над законопроектом, який допоможе захистити депутатів від дострокового припинення їх повноважень через суд. "Регіонали" таким чином мають намір припинити "втручання судової системи в діяльність законодавчої гілки влади".

Зараз ви читаєте новину «"Я хочу убезпечити країну від фальсифікацій на виборах президента" — Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути