неділя, 04 листопада 2012 23:10

У ПР - 30, в Опозиції - 12 - таким був би результат чесних виборів в Маріуполі

Результати виборів на тих дільницях, де хід голосування і підрахунок контролювали члени комісії від опозиції, показують яка реальна підтримка ПР в Маріуполі, заявив в коментарі Gazeta.ua Дмитро Спиридонов, спостерігач від "Батьківщини" у 58 окрузі.

- Візьміть 265 дільницю в Маріуполі, де були об'єктивно підраховані голоси - тут Опозиція отримала результат - 12%, і так само на інших дільницях, де не було серйозних махінацій, - говорить Дмитро Спиридонов. - А на інших, де контролювала хід ПР, результат Опозиції - 1-2%. Думаю, об ' єктивний показник підтримки Опозиції по Донецькій області - від 10 до 13% у різних містах. І так само цифра 30% - відповідає реальній підтримки Партії регіонів на території Донеччини. Таким був би результат, якщо б не було масштабних порушень. Інші дані - це результат пакетних махінацій. З 30% до 40 - 50% і вище показники ПР були збільшені шляхом інжекції (каруселей, тощо).

Об'єктивно вибори в Донецькій області влада виграла, але регіонали збільшували тут свої реальні показники з метою вплинути на загальноукраїнський результат. 28 жовтня до 20.00 надійшла команда зверху про збільшення відсотка за ПР і вже після закінчення голосувань відбувалися головні махінації. Під час прийому протоколів з дільничних комісій 70% протоколів у місті були оформлені з арифметичними помилками. Доробка відбувалася "на колінах".
У Маріуполі опозиція набрала більше голосів, ніж де б то не було в Донецькій області. На 58 окрузі за ПР проголосували 47,31%, а за Опозицію - 9,23% виборців. В той час, як в 41 окрузі (околиця Донецька) ПР отримала 78,9%, а Опозиція - 2,99%. В 42 окрузі (центр Донецька) - за ПР проголосували 58,71%, за Опозицію - 7,81%. В 53-їм окрузі (місто Єнакієве) - за ПР - 76,2%, за Опозицію - 2,55%.

Проте, в 57 окрузі (Маріуполь) кандидат мажоритарник від Опозиції Олександр Романюк програв вибори "правій руці" гендиректора ММК ім. Ілліча Сергію Матвеенкову. А опозиціонер Ігор Решетняк програв вибори в сусідньому окрузі 58 директорові "Азовсталі" регіоналу Олексію Білому. Хоча, комбінат ім. Ілліча і "Азовсталь" є головними винуватцями страшної екологічної ситуації в місті Маріуполь лідирує з онкозахворювань, тут знаходиться найбільша кладовищі Європи.

На думку місцевих опозиціонерів, власники металургійних гігантів спекулюють на страху маріупольців залишитися без роботи. На металургійному комбінаті імені Ілліча зайняті 49 тисяч людей, на комбінаті "Азовсталь" - 14,5 тис. чол.
- Перед працівниками комбінату була поставлена планка - 72 відсотка явки і 72 відсотки повинні були віддати за ПР на Ілліча і на Азовсталі, - заявив Gazeta.ua Олександр Романюк. - Начальники цехів були попереджені: не буде такої явки, буде вирішуватися питання про звільнення. А на комбінаті Ілліча зараз і так очікується скорочення на 15 тисяч осіб. Люди цього боялися і виконували поставлені завдання.

- Двоє працівників штабу "Батьківщина" після виборів вже звільнені, хоча вони працювали в комерційних структурах. На Ілліча, Азовмаші, Азовсталі співпрацю з Опозицією неможливо під страхом смерті, - сказав в коментарі Gazeta.ua опозиційний кандидат по округу № 58 Ігор Решетняк.

Зараз ви читаєте новину «У ПР - 30, в Опозиції - 12 - таким був би результат чесних виборів в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути