понеділок, 13 серпня 2018 16:13

У Порошенка підтвердили зустріч із політтехнологом Януковича

У Порошенка підтвердили зустріч із політтехнологом Януковича
Пол Манафорт консультував Партію регіонів на парламентських виборах 2006 та 2007 років, де ПР займала перше місце. А також на президентських виборах 2010 року, на яких переміг Віктор Янукович. Фото: ЕРА/UPG

Американський політтехнолог Віктора Януковича Пол Манафорт зустрічався з керівником виборчої кампанії Петра Порошенка Ігорем Гринівим у березні 2014 року.

Про це Гринів повідомив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Закінчився Майдан, вийшла з в'язниці Юлія Володимирівна, і електоральне поле, фактично, дещо змінилося... Уже до цього часу достатньо зріс рейтинг Петра Олексійовича Порошенка, який насправді під час Майдану не був ключовим спікером... На той час у нас вже була затверджена стратегія виборчої кампанії, яка, крім того, мала бути дуже короткою; усім було зрозуміло, що вибори відбудуться в найближчі 2-3 місяці.

І ось у березні, десь на початку місяця, свої послуги запропонував Манафорт. На той момент він уже втратив свого колишнього клієнта Януковича і, ясно, що шукав застосування своїх талантів тут в Україні. Він, як виявилось, провів достатньо велике соціологічне дослідження через якусь українську компанію - зараз уже не пам'ятаю, яку саме. Показав мені ці результати і запропонував стратегію, що з цих результатів випливає", - сказав Гринів.

Він зазначив, що викладена Манафортом стратегія повністю суперечила тій, за якою рухалася команда Порошенка.

"Стратегія Манафорта, якщо коротко, зводилася до старої парадигми. Тобто треба стати кандидатом, наприклад, західної України, відтісняти свого конкурента на східну Україну і, користуючись підтримкою західної України, перемогти. А наша стратегія, яку ми на той час уже обрали, полягала у протилежному. Ми вважали, що президент, особливо у постмайданних умовах, має об'єднувати, "зшивати" Україну, і треба, щоб його підтримувала вся Україна. І дійсно, це була стратегія перемоги в першому турі. Ця стратегія і була реалізована, і Петро Олексійович переміг у першому турі з 55%", - розповів Гринів.

За його словами, це була єдина зустріч із Манафортом. Вона тривала близько трьох годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори-2012. Українські політики заплатили Манафорту $31 млн

7 серпня колишній діловий партнер американського політтехнолога Пола Манафорта Рік Гейтс заявив на суді, що Манафорт допомагав Петру Порошенку під час президентської кампанії 2014 року. В Адміністрації президента це заперечили.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка підтвердили зустріч із політтехнологом Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути