четвер, 11 липня 2013 09:38

Спецтема: Волинська трагедія - 1943

У Польщі кажуть, що депутати Ради не мають права просити їх визнати Волинську трагедію геноцидом

У Польщі кажуть, що депутати Ради не мають права просити їх визнати Волинську трагедію геноцидом
Меморіал пам'яті жертв Волинської трагедії. Фото: polradio.pl

Депутати Верховної Ради України повинні самі засудити Волинський злочин, а не звертатись до Сейму Польщі з проханням визнати треагедію геноцидом.

Про це в Сеймі, звертаючись до присутнього в залі обранця Ради від фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка, заявив депутат правлячої "Громадянської платформи" (РО), етнічний українець Мирон Сич.

"Чому, панове, не зробите цього у Верховній Раді, у вас є більшість. Яке маєте право звертатися до польського Сейму, якщо ви повинні це зробити у Верховній Раді?", - запитав Сич.

Нагадаємо, 148 народних депутатів України - від Партії регіонів, Компартії та кілька позафракційних - підписали датоване 1 липня звернення до маршалка Сейму Польщі Еви Копач із проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу з боку ОУН-УПА. Станом на 10 липня у Сеймі не отримали заяви українських депутатів, а польські законодавці знають про нього із ЗМІ або отримали його на свої електронні скриньки.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі кажуть, що депутати Ради не мають права просити їх визнати Волинську трагедію геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути