Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2013 08:19

Спецтема: Волинська трагедія - 1943

Поляки не отримували листа від українських депутатів щодо Волинської трагедії

Поляки не отримували листа від українських депутатів щодо Волинської трагедії
Фото: vk.com

У польському Сеймі ще не отримали листа від українських депутатів. Нардепи просять нижню палату парламенту Польщі визнати Волинський злочин геноцидом.

Про це повідомила секретар польсько-української групи з відділу міжнародних зв'язків Сейму Польщі Барбара Вронська.

"Цього листа немає в Сеймі, пані маршалок (Ева Копач - ред.) його не отримувала. Сподіваємося, що він незабаром до нас дійде", - повідомила Вронська. "Ми намагаємося дізнатися, що сталося і чому він до нас не дійшов", - додала представник відділу міжнародних зв'язків.

У вівторок маршалок Сейму Ева Копач в інтерв'ю Польському радіо підтвердила, що лист до неї не дійшов, але вона знає про його зміст із ЗМІ. Тоді ж вона висловила думку, що в тексті резолюції Сейму по Волинському злочину має з'явитися слово "геноцид".

Нагадаємо, 148 депутатів з Партії регіонів, Компартії та кілька позафракційних депутатів підписали датоване 1 липня звернення до маршалка Сейму Польщі Еви Копач із проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу. Сенат Польщі 20 червня прийняв резолюцію, в якій назвав Волинську трагедію "етнічною чисткою з ознаками геноциду". Окрему резолюцію також має прийняти Сейм країни.

До трагічних подій на Волині та Східній Галичині 1943-1944 років в Україні та Польщі різне ставлення. Польська сторона покладає відповідальність за вбивства цивільного населення виключно на ОУН і УПА, а в Україні наполягають на відповідальності за ці злочини обох сторін. Польські історики переконують, що в результаті етнічних чисток загинули 100-130 тис. поляків і 5-15 тис. українців. Однак в Україні говорять про кілька десятків тисяч вбитих поляків і більш як 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Поляки не отримували листа від українських депутатів щодо Волинської трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути