вівторок, 02 серпня 2016 15:27

"У полоні не сидять діти Петра Олексійовича, а на ваших йому плювати" - Савченко кличе матерів на Банкову

"У полоні не сидять діти Петра Олексійовича, а на ваших йому плювати" - Савченко кличе матерів на Банкову
EPA/UPG

Народний депутат Надія Савченко закликала родичів і матерів українських полонених, утримуваних у Росії і на окупованих територіях, прийти під Адміністрацію президента.

Про це вона заявила на прес-конференції.

"Я пропонувала президенту реальні дії з обміну військовополоненими. Треба почати віддавати людей першими. Але ж у полоні не сидять діти Петра Олексійовича. А на ваших дітей йому плювати", - заявила Савченко.

За словами нардепа, акція пройде 8 серпня на вул. Банкова.

"Виходьте на Банкову, вимагайте зустрічі і звіту від президента, як від гаранта Конституції та прав і свобод людини. Як від головнокомандувача, який посилав на смерть ваших дітей, а не своїх власних. Виходьте і не давайте забути про ваших рідних. І ви матері окупованих Росією Луганської і Донецької областей України і українського Криму теж виходьте до своїх злочинців, що самопредставляють вашу владу. Виходьте і вимагайте повернення ваших дітей. Бо їм на них так само плювати, як і нашій владі", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знайте, с*ки, народ вам цього не подарує" - Савченко до військового керівництва

Нагадаємо, сьогодні Савченко провела першу велику прес-конференцію як народний депутат.

Колишня льотчиця пробула в російському полоні 709 днів. Її захопили бойовики неподалік міста Щастя на Луганщині два роки тому. У березні суд Донецька в Ростовській області засудив її до 22 років позбавлення волі. Російське слідство звинуватило Надію у вбивстві російських журналістів, "замаху на життя" і "незаконному перетині кордону". Повернулась в Україну 25 травня. Її обміняли на затриманих торік під Щастям російських ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. Працює в комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, делегат Парламентської ­Асамблеї Ради Європи.

Зараз ви читаєте новину «"У полоні не сидять діти Петра Олексійовича, а на ваших йому плювати" - Савченко кличе матерів на Банкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути