понеділок, 04 квітня 2011 11:09

У Північній Кореї за невдалі реформи розстріляли двох міністрів

У Північній Кореї за невдалі реформи розстріляли двох міністрів

У КНДР за звинуваченнями у шпигунстві та невдалому проведенні реформ стратили колишнього міністра шляхів сполучення Кім Йон Сама, та екс-міністра фінансів Мун Іль Бона. Про це повідомляють північнокорейські ЗМІ.

За цими даними, колишнього міністра шляхів сполучення, який обіймав таку посаду в 1998-2008 роках, стратили у зв'язку зі справою про вибух на одній із залізничних станцій в квітні 2004 року.

Це було розцінено як диверсію щодо спецпотягу лідера КНДР Кім Чен Іра, який повертався тоді з Китаю.

Міністра звинуватили у зв'язку з цим у витоку секретної інформації. Маршрути і розклад поїздок лідера КНДР відомі тільки його персональній охороні і секретарям, а також главі відомства шляхів сполучення.

Колишній міністр фінансів, у свою чергу, був страчений у зв'язку з провалом грошової реформи в грудні 2009 року. Вона викликала велике невдоволення населення, призвела до зростання цін і загострення товарного дефіциту.

Раніше, як повідомляли в Сеулі, у цій же справі в квітні минулого року був розстріляний голова Планово-фінансового відділу ЦК Трудової партії Кореї Пак Нам Гі.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Кореї за невдалі реформи розстріляли двох міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути