пʼятниця, 24 квітня 2020 09:33

У партії Зеленського кажуть, що не можуть відмовитись від "Мінська"

У партії Зеленського кажуть, що не можуть відмовитись від "Мінська"
Шість років Росія веде військову агресію на Донбасі. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський продовжує політику свого попередника Петра Порошенка щодо дипломатичного врегулювання агресії Росії на Донбасі. Писати новий документ замість "Мінська" не викличе захоплення у міжнародних партнерів України.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв.

"Іншого документа немає. Ідея писати новий не викликає щастя ні в Берліні, ні в Парижі, ні навіть у Вашингтоні.

На Мінських угодах зав'язано частину санкцій. Не всі, підкреслюю. Частину - на Крим. Тому відмова означатиме, що Україна не хоче політико-дипломатичного врегулювання. А це в хорошому сенсі мантра, яку українська влада в особі п'ятого президента Петра Порошенка повторювала з самого початку. І шостий президент каже про те саме. Фундаментом такого врегулювання є Мінські угоди.

Це не означає, що вони безальтернативні. Українська делегація каже, що вони застарілі й потребують модернізації. Треба використовувати всі можливості, щоб зробити їх хоч якось на користь України", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена усіх воїнів, які загинули на Донбасі у березні

Зараз росіяни перебувають у "захисній позиції" у мінському процесі, каже Потураєв.

"Президент і команда переговорників із самого початку застосовують політику осучаснення. Прописане 2014 року вочевидь не може бути виконаним. Україна постійно робить якісь пропозиції, неочікувані для росіян. Це нас виводить на інший рівень дипломатичної гри", - говорить нардеп.

Потураєв назвав позицію "п'яти "ні".

"Цей процес не має призвести до зміни статусу представників ОРДЛО у Мінську, визнання їх як суб'єкта, зміни статусу Росії як держави-агресора, ставити під загрозу санкції проти РФ і не має переводити війну Росії проти України у "внутрішній конфлікт", - каже нардеп.

Повну версію інтерв'ю з Микитою Потураєвим читайте тут.

23 квітня збройні формування РФ на Донбасі 15 разів обстріляли позиції українських воїнів. Захисники прицільним вогнем по противнику змушували його припиняти провокативні обстріли.

Зараз ви читаєте новину «У партії Зеленського кажуть, що не можуть відмовитись від "Мінська"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути