понеділок, 21 березня 2011 14:08

У Партії регіонів прогнозують вільну торгівлю з ЄС цього року

У Партії регіонів прогнозують вільну торгівлю з ЄС цього року

До кінця поточного року Україна укладе з Євросоюзом угоду про створення зони вільної торгівлі.

Про це заявила член парламентської фракції Партії регіонів Ірина Бережна, повідомила прес-служба Партії регіонів.

Бережна вважає, що при підписанні угоди про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом Україна має опікуватися виключно національними економічними інтересами.

"Українська влада сьогодні повинна робити, і вона це робить - захищає виключно національні економічні інтереси. Ми повинні бути економічними егоїстами, так, прагматиками, думати лише про те, що вигідно саме нашій економіці і саме нашим громадянам", - сказала "регіоналка".

Парламентарій нагадала, що на минулому тижні у Брюсселі відбулося чергове засідання Комітету парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом, де пройшло обговорення дискусійних питань щодо створення зони вільної торгівлі.

"На сьогоднішній день неузгодженими, саме стосовно створення зони вільної торгівлі, залишилось десь приблизно 4-5% питань досить складних, але йде жвава дискусія. Я переконана в тому, що до кінця поточного року вони так само будуть вирішені", - підкреслила нардеп.

На її переконання, для України дуже вигідно співпрацювати з усіма ринками, як із російським, білоруським, казахстанським, так і з ринком Європейського Союзу.

"До речі, хочу вам нагадати: президент Віктор Янукович неодноразово заявляв, що іншого шляху, аніж до євроінтеграції, аніж до створення зони вільної торгівлі в Україні, немає. В цьому питанні є повне порозуміння геть усіх політичних сил. І, ще раз на цьому наголошую, це єдиний шлях нашої держави", - резюмувала Бережна.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв заявив, що необхідно завершити 17-річний процес договірно-правового оформлення зони вільної торгівлі Співдружності незалежних держав (СНД) в намічені терміни, тобто в травні 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів прогнозують вільну торгівлю з ЄС цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути