Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2011 16:30

Клюєв поспішає створити зону вільної торгівлі із СНД до літа

Клюєв поспішає створити зону вільної торгівлі із СНД до літа

Необхідно завершити 17-річний процес договірно-правового оформлення Зони вільної торгівлі Співдружності незалежних держав (СНД) в намічені терміни, тобто в травні 2011 року.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, виступаючи в Москві на Міжнародному економічному форумі держав-учасників СНД "20 років разом: досвід співробітництва та перспективи".

За словами Клюєва, укладення такого договору має визначальне значення для наших країн, оскільки "тим самим будуть створені необхідні і достатні умови для активізації інтеграційних процесів у рамках усієї Співдружності".

"Крім створення умов для безперешкодного руху товарів і послуг, важливим є стимулювання багатостороннього співробітництва. Важливо активніше розвивати виробничу кооперацію, для чого є перевірений світовою практикою шлях - створення транснаціональних структур у різних сферах економічної діяльності", - зазначив чиновник.

"Якщо ще в недавньому минулому вживання такого терміну як "економічна інтеграція" стосовно до Співдружності викликало нерозуміння і роздратування в низки держав, то сьогодні ми можемо стверджувати, що без інтеграції наших зусиль на ключових напрямках співпраці: торговельно-економічному, на транспорті, в сільському господарстві, енергетиці, науці й інноваціях, медицині - нам вкрай складно буде вистояти в сучасному світі", - вважає Клюєв.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв поспішає створити зону вільної торгівлі із СНД до літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути