пʼятниця, 18 лютого 2011 12:18

Азаров хоче спільний аграрний ринок із СНД

Азаров хоче спільний аграрний ринок із СНД

Угода про створення зони вільної торгівлі у рамках СНД може бути підписана у травні 2011 року, якщо вона не звужуватиме можливості для України, а розширюватиме їх.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з головою виконавчого комітету, виконавчим секретарем СНД Сергієм Лебедєвим, повідомила прес-служба Кабміну.

За його словами, у цілому розробку тексту договору завершено, в основному його узгоджено.

"Ми розраховуємо на підписання його на найближчому засіданні Ради глав урядів співдружності в травні цього року в Мінську", - зазначив Микола Азаров.

Він додав, що договір про зону вільної торгівлі повинен покращити умови торгівлі, інакше підписання такого документа не має сенсу.

Крім того, чиновник поінформував, що Україна вже розпочала активну підготовку до засідання економічної ради СНД, що пройде 15 квітня в Ялті, і повідомив, що в його рамках відбудеться бізнес-форум. Нашу країну на економічній раді представлятиме перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

Водночас глава уряду зазначив, що Україна задоволена співпрацею зі Співдружністю Незалежних Держав та зацікавлена у створенні спільного ринку з країнами-учасницями СНД.

"У нас є зацікавленість у створенні Спільного аграрного ринку, і ми хочемо, щоб це питання серйозніше розглядалося: спочатку на рівні експертів, а потім і на рівні голів урядів", - наголосив Азаров.

Як повідомлялось, голова підрозділу Генерального департаменту з питань торгівлі Європейської комісії, керівник переговорної групи від Єврокомісії з питань створення зони вільної торгівлі з Україною Філіп Куїссон заявив, що Україна і Європейський Союз підпишуть угоду про створення вільної економічної зони у 2011 році.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче спільний аграрний ринок із СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути