Ексклюзиви
пʼятниця, 10 грудня 2010 17:48

Янукович пообіцяв відродити співпрацю з країнами СНД

Янукович пообіцяв відродити співпрацю з країнами СНД

Україна планує розширити свою участь у Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Про це заявив президент України Віктор Янукович.

"Сьогодні Україні планує розширити свою участь у Співдружності не тільки в економічній, але і в гуманітарній сфері", - сказав він на розширеному засіданні ради глав держав СНД у п'ятницю в Москві.

За словами українського президента, зокрема, вивчається можливість зняття застережень до угоди про гуманітарне співробітництво, а також приєднання до діяльності ради з гуманітарного співробітництва та Міжнародного фонду з питань гуманітарного співробітництва.

"Формально цей процес повинен закінчитися в 2011 році", - заявив президент.

При цьому Янукович особливо підкреслив, що в України пройде черговий форум творчої інтелігенції держав-учасників СНД. Крім того, за його словами, в 2011 році Україна стане господаркою Економічної ради СНД.

"Ми готові реалізувати запропоновану нами концепцію щорічного форуму співдружності "Ялтинські ділові зустрічі" і провести його засідання в 2011 році в Криму", - сказав він.

Янукович також заявив, що Україні цього року активізувала участь у роботі різних органів Співдружності незалежних держав (СНД).

"Після березня поточного року наша держава вже зробила низку конкретних кроків у напрямку активізації своєї участі в СНД", - сказав він у Москві.

Зокрема, зазначив Янукович, Україна бере "дієву участь" у всіх засіданнях керівних органів СНД на "максимально високому рівні".

Крім того, підкреслив він, призначений новий представник України в Економічній раді СНД, підписані президентські укази про приєднання до рішень про Національні координаторів і про Правила процедури у вищих органах СНД.

"У цей час виконуються формальні процедури призначення національного координатора від України в СНД", - повідомив Янукович.

Він також назвав важливим кроком відновлення цього року участі України в місіях спостерігачів СНД на виборах і референдумах.

Янукович зазначив, що вивчається можливість приєднання України до окремих органів галузевого співробітництва в рамках СНД. Київ також висловлює своє бачення з приводу зняття застережень до низки документів Співдружності.

"Це стосується стратегії економічного розвитку Співдружності до 2020 року та Плану заходів щодо її реалізації", - сказав президент України.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв відродити співпрацю з країнами СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути