середа, 11 серпня 2010 09:17

У НУ-НС знають, як уникнути підвищення пенсійного віку

У НУ-НС знають, як уникнути підвищення пенсійного віку

Владі не варто поспішати з підвищенням пенсійного віку.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив член бюджетного комітету Павло Жебрівський.

"В першу чергу потрібно якраз зайнятися спеціальними пенсіями. Тобто спочатку вирівняти вік тих, хто виходить на пенсію: прокурори, військовослужбовці інші. Наприклад, працівник УДО. В нього рік стажу йде за півтора і от молода людина, яка у 20 років пішла в управління, то йому достатньо пропрацювати 12 років, щоб піти на пенсію. 32 роки і він пенсіонер... В Європі ж ситуація інша. Людина за життя може заробити декілька пенсій: міліцейську таку, працювати може, але до досягнення пенсійного віку пенсію людина не отримає", - зазначив Жебрівський.

Він нагадав, що в Україні пенсія держслужбовців складає близько 90% від посадового окладу, "для суддів своя специфіка, прокурорів своя".

"Зрозуміло, що це треба привести до єдиного знаменника, якщо визначено 1,35% за кожен відпрацьований рік, то потрібно це розповсюдити на всіх", - зазначив Жебрівський.

"Якби уряд пішов би таким чином, то я думаю, що це задовольнило б і МВФ, і потім зайнялися б охороною здоров"я, збільшили б тривалість життя людей. Ось після цього можна було б говорити і про збільшення пенсійного віку. Уряд нажаль пішов іншим шляхом. І наскільки я розумію ця умова почне діяти вже наступного року", - підкреслив парламентар.

Водночас депутат нагадав, що для підвищення пенсійного віку необхідно внести зміни до законодавства, "а з цим буде не все так просто".

"Комуністи напевно не проголосують, не дуже схильний буде підтримувати цю норму і блок Литвина. Хіба що "регіонали" замінять їх "тушками", - прогнозує депутат.

В той же, час Жебрівський переконаний, що пенсійний вік доведеться з часом підвищити.

"Європа, наприклад, говорить про вихід на пенсію у 70 років, але в них рівень життя суттєво вищий. Тому нам зробивши такий перехідний момент потрібно суттєво було попрацювати з охороною здоров"я, щоб суттєво збільшити тривалість життя. І лише після цього можна говорити про збільшення пенсійного віку", - резюмував парламентар.

Нагадаємо, що відповідно до меморандуму з МВФ Україна до 2020 року зобов"язана збільшити пенсійний вік жінок на 5 років.

В той же час, регіонал Василь Хара заявив, що Янукович проти підвищення пенсійного віку, однак змушений виконати меморандум з МВФ. У свою чергу в КПУ заявляють, що підвищення пенсійного віку є нічим іншим як геноцидом проти українського народу

В самому ж Кабміні заявляють, що уряд не має іншого виходу як підвищити підвищити пенсійний вік. Як зазначають в уряді таке рішення дозволить вже цього року скоротити дефіцит пенсійного фонду на 2 мільярди гривень.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС знають, як уникнути підвищення пенсійного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути