Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2011 16:46

У НУ-НС розвіяли "димову завісу" пенсійної реформи

У НУ-НС розвіяли "димову завісу" пенсійної реформи

Старий законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи України" забрали до Кабінету міністрів і практично відразу повернули для того, щоб показати суспільству і міжнародним фінансовим установам, "які ми круті". А насправді ця пенсійна реформа - звичайна "димова завіса".

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від НУ-НС В'ячеслав Коваль.

"Там же фактично нічого не змінилось. Це новий-старий законопроект, в якому всі ключові речі, які були у старому документі, перенесені у старий-новий", - прокоментував Коваль швидке подання до парламенту нового законопроекту КМУ про пенсійну реформу.

На його думку, важко передбачити, як будуть розвиватись події навколо пенсійної реформи.

"У т.зв. новому законопроекті є норма, яка порушує Конституцію. Наприклад, пропонується призначеним пенсіонерам змінити пенсію у менший бік. За Конституцією цього робити не можна", - уточнив Коваль.

Крім того, за його словами, усі розмови про те, що у цьому законопроекті щось покращили для жінок є неправдою.

"Залишили ті ж 60 років... Чоловікам старше 62 років, а жінкам старше 60 років заборонено бути державними службовцями - вже після цього віку працювати на державній службі не можна. Тобто якщо видатна людина працює держслужбовцем, наприклад, керівником відділу, і показує добрі результати, має здоров'я, ну, чому б їй ще не попрацювати до 65 років?

У новому законопроекті ж виникає заборона. Я не думаю, що державна служба від того виграє - вона однозначно програє", - зауважив "нунсівець".

Тому, на його переконання, законопроект про пенсійну реформу популістський.

"Старий законопроект забрали і практично відразу повернули у ВР для того, щоб сказати суспільству: "Подивіться, які ми круті. Ми вже передивились його і подали знову". При чому ж подали фактично те саме у той же день, як ВР відправила його на доопрацювання.

Це димова завіса у першу чергу перед міжнародними фінансовими структурами - хочуть показати, що вони щось роблять. Хоча насправді нічого не роблять. Це - не реформа, а невідомо що", - резюмував Коваль.

Нагадаємо, уряд менше, ніж за добу, доопрацював і подав до парламенту законопроект про пенсійну реформу.

До цього Кабінет міністрів звернувся з листом до парламенту щодо відкликання свого законопроекту "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи України". Верховна Рада задовольнила прохання уряду.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС розвіяли "димову завісу" пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути