субота, 08 грудня 2018 09:27

У НАТО визначили головні реформи для України на 2019 рік

У НАТО визначили головні реформи для України на 2019 рік
Для України визначили 5 головних напрямків. Фото: wikimedia.org

У НАТО визначили для України 5 основних напрямів реформування сектора безпеки й оборони на 2019 рік.

Глава представництва НАТО в Україні Александер Вінніков розповів, що після прийняття закону про національну безпеку, треба розглянути ще ряд законів, повідомляє Уніан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця купує пістолети і гвинтівки

"По-перше, ідеться про новий закон про парламентський комітет із проведення нагляду (за діяльністю розвідувальних служб і служб безпеки). По-друге, закон про Службу безпеки України, який повинен зміцнити в рамках реформи ті елементи, які містяться в рамковому законі (про нацбезпеку). По-третє, новий закон про розвідку. По-четверте, з управління державними таємницями і засекреченою інформацією", - заявив Вінніков.

За його словами, п'ятим елементом є реформування галузі оборонної промисловості та системи державних закупівель в області оборони.

Вінніков зазначив, що в Альянсі ці напрями вважають пріоритетними для реформування на наступний рік, оскільки відбувається "перехід від теорії до практики у впровадженні оборонних реформ".

Також назвали пріоритети на більш довгостроковий період, серед яких комплексний огляд сектора безпеки й оборони і розвиток професійної військової освіти.

Україна найближчим часом підпише з країнами-членами НАТО контракти на постачання зброї, техніки та обладнання. До кінця року кілька міністрів оборони з країн НАТО відвідають Україну. Вони приїдуть,"щоб ще раз на місці подивитися ситуацію, зокрема для того, щоб надати допомогу, як практичну, так і технічну".

Зараз ви читаєте новину «У НАТО визначили головні реформи для України на 2019 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути