середа, 11 липня 2018 19:51

У НАТО від Росії вимагають вивести війська з Донбасу

У НАТО від Росії вимагають вивести війська з Донбасу
В НАТО засудили злочини Кремля. Фото: "Вголос"

Країни НАТО закликали Росію вивести війська з Донбасу, засудили незаконну анексію Криму та закликали припинити дискримінацію кримських татар.

"Ми закликаємо Росію припинити будь-яку політичну, фінансову і військову підтримку військових угруповань і припинити воєнне втручання в Донецькій і Луганській областях і вивести війська, озброєння і найманців з території України і повернутися в Об'єднаний центр з контролю і координації", - йдеться в декларації учасників саміту НАТО в Брюсселі, передає ТСН.

У НАТО наголосили на важливості безпеки і повного і безперешкодного доступу ОБСЄ до кордону між Росією і Україною. Країни висловили стурбованість застосуванням тортур і переведенням українських громадян у російські в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина вставляє палиці в колеса Україні в НАТО

Члени Північноатлантичного Альянсу призупинили будь-яке цивільне і військове співробітництво з Росією.

Президент Петро Порошенко приїде на саміт НАТО із трьома блоками питань — Чорним морем, східним флангом НАТО і протистоянням Росії. "Чорне море, східний фланг НАТО і те, яким чином нам вдається протистояти Росії. Ми обговоримо і мінські домовленості, і операцію ООН, і звільнення заручників, і Крим", - розказав постійний голова українського представництва в Альянсі Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО від Росії вимагають вивести війська з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути