середа, 11 липня 2018 17:24

Розказали, про що говоритиме Порошенко на саміті НАТО

Розказали, про що говоритиме Порошенко на саміті НАТО
Президент Петро Порошенко їде до Брюселю із питаннями Чорного моря, східного флангу НАТО і протистояння Росії. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко приїде на саміт НАТО із трьома блоками питань — Чорним морем, східним флангом НАТО і протистоянням Росії. Про повідомляє "Українська правда".

"Чорне море, східний фланг НАТО і те, яким чином нам вдається протистояти Росії. Ми обговоримо і мінські домовленості, і операцію ООН, і звільнення заручників, і Крим.

Другий блок питань буде спрямований на посилення співпраці між Україною та НАТО. Плануємо розглянути виконання українською владою пакету комплексної допомоги, який був наданий Альянсом у 2016 році та можливості посилення оборонних спроможностей України. Третій блок питань – обов'язковий для нас - яким чином ми просунулись на крок вперед у євроатлантичній інтеграції", - розказав постійний голова українського представництва в Альянсі Вадим Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина вставляє палиці в колеса Україні в НАТО

Наостанок перед українською делегацією на саміті НАТО постане питання підтвердження в Альянсі євроатлантичних прагнень України.

Президент Петро Порошенко візьме участь у щорічному саміті країн-членів НАТО у Брюсселі. Планується його участь у засіданні НАТО-Грузія-Україна.

У НАТО повідомили, що рішення відносно України в НАТО не ухвалять через відсутність консенсусу. Щодо Грузії та щодо України ухвалять окремі документи.

Зараз ви читаєте новину «Розказали, про що говоритиме Порошенко на саміті НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути