середа, 11 липня 2018 14:44

Угорщина вставляє палиці в колеса Україні в НАТО

Угорщина вставляє палиці в колеса Україні в НАТО
Рішення по Україні в НАТО не буде через Угорщину. Фото: facenews.ua

Формальне рішення відносно України в НАТО не ухвалять через відсутність консенсусу. Про це повідомляє "Українська правда".

Після сесії саміту НАТО, в якій візьмуть участь керівники України та Грузії, будуть ухвалені два документи - окремо щодо Грузії та щодо України.

"Буде спільна заява комісії Грузія – НАТО, офіційний документ, а також окремо буде поширена заява головуючого щодо України.

Ви бачили повідомлення ЗМІ. Часом непросто знайти консенсус, і у нас так і не з'явилося консенсусу щодо заяви комісії Україна – НАТО", - пояснив представник НАТО, уповноважений дати пояснення журналістам на умовах анонімності.

Представник НАТО не заперечив, що рішення заблокувала саме Угорщина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО не готове запропонувати Україні програму посилених можливостей - Столтенберг

Формат "заяви головуючого" обрали через те, що така заява не потребує затвердження консенсусом.

"Цей документ відображатиме все, про що буде говоритися на зустрічі щодо України, і він, звісно ж, буде скоординований з Україною та із союзниками, щоби інформація була подана коректно".

Раніше МЗС Угорщини заявило, що Будапешт не блокуватиме рішення за результатами тристоронньої зустрічі НАТО – Україна – Грузія. Однак ця заява не відповідає дійсності: тристоронньої заяви немає на порядку денному.

В офіційному повідомленні МЗС Угорщини є й інші неточності. Зокрема, в Угорщині кажуть, що готуються до саміту з питань чорноморської безпеки, тоді як зустріч НАТО – Україна – Грузія не має такої назви, вона не знайшла підтримки усіх членів Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина вставляє палиці в колеса Україні в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути