Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 13:44

НАТО не готове запропонувати Україні програму посилених можливостей - Столтенберг

НАТО не готове запропонувати Україні програму посилених можливостей - Столтенберг
Єнс Столтенберг назвав Україну і Грузію найбільшими партнерами НАТО. Фото: twitter.com

Північноатлантичний альянс буде продовжувати підтримувати Україну, однак пропонувати програму посилених можливостей поки не збирається.

Про це під час саміту в Брюсселі сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання народного депутата України Ганни Гопко.

"Я не очікую, що рішення буде прийняте під час цього саміту. Але я знаю, що ми продовжимо нашу підтримку України... У нас є план підтримки, у нас затверджений пакет допомоги, трастові фонди. І на цьому необхідно сфокусуватися. А також на підтримці реформ, що проводяться в Україні", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що є "багато інструментів для розвитку відносин з Україною".

"У мене була можливість поставити Столтенбергу питання під час відкритої дискусії. Україна 5 відсотків ВВП витрачає на безпеку й оборону. Бере участь майже у всіх місіях НАТО. Ухвалила дуже важливий закон про нацбезпеку. Українська армія на 8-му місці у Європі. Ми заслужили на те, щоб отримати програму розширених можливостей, яка була заблокована через угорців. Моє питання було, як він це бачить? На це сказав, що у рамках нинішніх можливостей НАТО буде посилювати роботу з Україною", - розповіла журналістам Гопко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг назвав Україну одним із двох найближчих партнерів НАТО

Програма посилених можливостей для особливих партнерів НАТО передбачає поглиблення співробітництва та вихід на повне досягнення стандартів для сумісництва з Альянсом. Нині учасниками цієї програми є Швеція, Фінляндія та Грузія (на початковому етапі).

Зараз ви читаєте новину «НАТО не готове запропонувати Україні програму посилених можливостей - Столтенберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути