вівторок, 03 грудня 2013 16:23

Спецтема: Євромайдан-2013

У Національній академії наук підтримали Євромайдан
5

Фото: Фото: Володимир Мукан

Сьогодні у Національній академії наук (НАН) України засудили дії влади - насильницький розгін мітингувальників на Майдані Незалежності у Києві та відмову від підписання президентом протоколу угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Оприлюднення позиції науковців відбулося під час спільного засідання відділення гуманітарних інститутів НАН. Воно пройшло у приміщенні Інституту літератури на вул. Грушевського.

"Те, що сталося 29 листопада у Вільнюсі, коли Янукович відмовився підписати протокол угоди про асоціацію з Євросоюзом, надовго залишиться ганебною сторінкою в історії нашої держави. Свої обіцянки про європейську інтеграцію влада не виконала і цим зрадила всі сподівання народу, - каже Микола Жулинський, директор Інституту літератури НАН України. - Нічне побиття учасників мирного протесту "беркутівцями", зламані руки і розбиті голови журналістів біля Адміністрації президента, переодягнені "спортсмени" в масках, тобто бандити, розгром Національної спілки письменників України - всі ці епізоди мають одне - антиукраїнське - забарвлення й антилюдське спрямування. Та ми не дозволимо поставити себе на коліна".

Гуманітарне відділення НАН вимагає від президента покарати тих, хто віддав наказ напасти на мирних протестувальників Майдану, та припинити фізичну розправу над учасниками акції.

"Хай нагадають "беркутівцям" про їхні обов'язки перед народом, якому вони присягали на вірність, - каже Жулинський. - Ми вітаємо активну громадянську позицію української молоді, виявлену в проведенні загальнонаціональної мирної акції протесту. Приєднуємося до вимог, висунутих владі Комітетом національного супротиву, і готові йти до повної перемоги Євромайдану".

Євроінтеграція допоможе розвитку української науки й сприятиме участі у різних наукових грантах і фондах, вважають у Інституті літератури ім. Тараса Шевченка, Інституті української мови та Інституті Івана Франка НАН.

Нагадаємо, що Євромадан підтримали також Києво-Могилянська академії, КНУ імені Тараса Шевченка, КНУ ім. Бориса Грінченка та інші.

Зараз ви читаєте новину «У Національній академії наук підтримали Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути