вівторок, 03 грудня 2013 13:46

Limp Bizkit на виступі в Києві підтримали євромайдан і вивісили прапор України
13

Фото: Фото: Марія БОРОДАЄВА

1 грудня, за п'ять станцій метро від центру Києва, близько трьох тисяч молодих людей штовхалися у ледве вміщуючий їх будівлі. Але цих людей об'єднала не громадянська позиція, а північноамериканський гурт Limp Bizkit.

Час від часу лунали патріотичні гасла на кшталт "Слава Україні" - "Героям Слава". Реакція на них не була однозначною: хтось із задоволенням відповідав, інші - відказували: "Тут вам не мітинг".

Натовп почав збиратися біля клубу ще о п'ятій годині. Але через невелику пропускну здатність клубу та технічні проблеми хвіст черги не зміг вчасно потрапити на концерт, який почався о 20.00.

Limp Bizkit – нью-метал-гурт, створений у 1993 році. Гурт не раз номінували на "Ґремі". По всьому світу продано більше, ніж 40 мільйонів копій їх дисків.

"В обід гурт вирішив, що треба поставити бар'єри в середині клубу, для підвищення безпеки слухачів. Слухати, що це викличе проблеми з вчасним запуском людей, вони не хотіли: або бар'єри, або виступу не буде", - виправдовується Максим Шульженко, один з організаторів.

Стосунки між людьми в черзі нагадували стосунки мітингувальників на майдані. Хлопці й дівчата міцно притиснулися один до одного, щоб було не так холодно. Хлопець Сергій пригощав бажаючих бананами та яблуками, дівчинка, що назвалася Ігнесою – передала по руках 1,5 літрову пляшку мінеральної води.

Фред, вокаліст, сказав що повністю підтримує євромайдан, та вивісив прапор України позаду себе, щоправда - блакитним донизу.

Незважаючі на чималі ціни на алкогольні напої, 30-40 гривень за півлітра пива, людей, сп'янілих настільки, що б це було одразу помітно, було багато.

"Я купив квиток за 300 гривень, у знайомого, котрий зараз на майдані, бухло купляли в кіоску поряд і пили перед концертом, бо дорого", - зізнається один з відвідувачів

"Перед сценою охоронці розливали водичку в стаканчики та пригощали всіх охочих. Я такого ще не бачив", - відсапуючись, каже 19-річний Михайло Ніколаєв.

Перила у клубі були мокрі від поту.

"Я не так спрів з середени, як покрився чужим потом ззовні. У клубі стояла неприємна тепла смердюча вологість", - говорить із посмішкою від вуха до вуха 14річний Ілля.

На виході з клубу чекала "швидка", багато хто виходив кульгаючи, або з синцем під оком. Хлопець, на вигляд років 25, кричав, намагаючись сам вправити собі руку. Друзі ж намагалися його відмовити, запевняючи що це "всево-навсего растяжение".

Гурт під час виступу виконав багато каверів. Лунали пісні таких Metallica, Guns'n'Roses, Rage Against The Machine та Nirvana. Це якщо не рахувати звичих Ministry, The Who та Джорджа Майкла.

"Грають якимись огризками, ще й половина матеріалу – не своє. Щось вони взагалі здулись. У дитинстві я їх обожнював", - каже 24-річній Сергій зі Львова.

Одного з охоронців відомий кавер на The Who розчулив настількі, що 2-метрове здоровило не змогло стримати сліз.

Якщо не зважати на скарги щодо проблем зі входом до клуба та величезну чергу у гардероб, приміщення розраховане саме на таку кількість людей, вільного місця майже не було, але за бажанням можна було протиснутися навіть під сцену.

Зараз ви читаєте новину «Limp Bizkit на виступі в Києві підтримали євромайдан і вивісили прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі