середа, 14 вересня 2011 16:44

У МЗС знають, що Європарламент хоче підписати Угоду про асоціацію з Україною

У МЗС знають, що Європарламент хоче підписати Угоду про асоціацію з Україною

Дискусія щодо євроінтеграційних перспектив України, яка відбувалася в Страсбурзі протягом останніх трьох днів, свідчить, що Європарламент схиляється до підтримки Угоди про асоціацію з Україною.

Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"Загальна тональність дискусії показала, що більшість євродепутатів схильні підтримувати зближення ЄС з Україною і висловлюються на користь якнайшвидшого завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію, включно з поглибленої та всеохоплюючої зоною вільної торгівлі", - йдеться в коментарі Волошина.

"У парафуванні цього базового документа до кінця року члени Європарламенту бачать надійний інструмент підтримки розвитку демократії в Україні і стимул до проведення подальших системних реформ", - вважає Волошин.

Він також зазначив, що дуже багато євродепутатів висловлюють готовність впливати на Єврокомісію і свої національні уряди "з питання якнайшвидшої лібералізації візового режиму, яка відкриє ЄС для простих українців"

"Подібна точка зору знаходить все ширшу підтримку і в лавах найбільшої за чисельністю групи Європейської народної партії, представники керівництва якої (зокрема і лідер групи в Європарламенті Джозеф Доль) провели конструктивне і відверте обговорення ситуації в Україні з Костянтином Грищенко (голова МЗС України)", - підкреслив Волошин.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС знають, що Європарламент хоче підписати Угоду про асоціацію з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути